2023. június 09., péntek, Félix

HÓNAP-TÁR: A politika már nyaral?

Kispest
2011. június 17. péntek

A nyári szünetet megelőző heteket a politika helyett a gyerekekhez kapcsolódó programok színesítették. Példának okáért sikeresen, és ami a legfontosabb, esőmentesen zajlott le a kispesti gyereknap. Volt minden, közös danolás az ex-Kalákás Huzella Péterrel, több gyerektánc előadás, kalandpark a bátrabbaknak, az elmaradhatatlan ugrálóvár a kisebbeknek, tűzoltóautó hús-vér tűzoltókkal, kvízjáték és tombola.

 


Az Ady Endre Általános iskola jubilált, megalapításának 100. évfordulóját ünnepelte egy látványos ünnepséggel. A kisdedóvók is csak kevéssel vannak lemaradva, 30. évfordulót ünnepeltek a Csillagfény Bölcsődében, 40-ediket a Mézeskalács Óvodában.

A Kispesti Cigány Önkormányzat és a Közös Esély Egyesület közösen nyitotta meg az Aranyház Roma-Magyar Kulturális Centrumot az Eötvös utcában.

Ugyan a KÖKI Terminálba a kerület „mega” beruházásának helyszínére egy sajtóesemény erejéig még csak néhány kivételezett, és a kíváncsi újságírók hada nyert bebocsátást, már a kispestiek is láthatják, hogy a szeptember végére ígért átadás reálisnak tűnik. A rendelkezésre álló kereskedelmi területek több mint 80

százalékát már kiadták, a belső tereket most kezdik kialakítani a bérlők. Ez nem csak a bővülő bevásárlási és szolgáltatási lehetőségek miatt jelent könnyebbséget a kispestieknek, de a munkát keresők is reménykedhetnek abban, hogy hamarosan tömegével jelennek majd meg az új álláshirdetések.

Ugyancsak nagy jelentőségű beruházás valósult meg a napokban, ugyanis Kispesten, a Hoffher utcában nyílt meg a közép-európai régió egyik legnagyobb, 7000 négyzetméter alapterületű állategészségügyi és felszerelési centruma.

Bár az önkéntesség éve az idei, nem tudom, hogy Önök közül hányan vállaltak már önkéntes munkát. Nos még én sem szántam rá magam, ugyanakkor az ismeretségi körömben egyre többen járnak szociális intézményekbe, iskolákba, de még az állatkertbe is önkénteskedni. A Főtáv alkalmazottai a Vass Lajos iskolában festettek falakat, padokat és kerítést, mások pedig a Kiserdőben szedték öszsze a felhalmozódott szemetet. A boldog arcokat nézve, azt hiszem, én is kedvet kaptam az önkéntességhez.

Hogy mi várható a következő hetekben. Hát félek attól, hogy a jól megérdemelt uborkaszezon és a mindehhez társuló 40 fok feletti hőmérsékletek. Ez a párosítás az, ami minden szerkesztő és hírfogyasztó rémálma. Sebaj, volt már ilyen. Elő a strandpapucsokkal, a bikinikkel és sortokkal, irány a strand, a vízpart. Jó hűsölést!

 

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.