2023. június 09., péntek, Félix

30 éves a Csillagfény bölcsi

Kispest
2011. június 01. szerda

Harminc éve működik az Eötvös utcában a Csillagfény Bölcsőde. A kerek évforduló kapcsán rendezett ünnepségen elhangzott, hogy jövőre bővítik az intézményt. Jelenleg mintegy száz kisgyerek jár a Csillagfénybe.

Borosné Bárdos Melinda a Bölcsőde vezetője az ünnepségen elmondta, 1981. januárja óta működik az intézmény. Az igazgatónő fontosnak tartja, hogy olyan barátságos, ugyanakkor biztonságos bölcsit sikerült kialakítani, amelybe a szülők örömmel hozzák csemetéiket.

Gajda Péter, Kispest polgármestere köszöntőjében méltatta a gondozók mindennapi, magas színvonalú munkáját. Örömtelinek nevezte a tényt, hogy egyre több kisgyermekes család választja Kispestet, így évről évre növekszik a bölcsődei jelentkezések száma. Épp ezért döntött tavaly az önkormányzat a Bokréta Bölcsőde új csoportszobájának kialakításáról, amelynek köszönhetően 12 fővel növelhető a férőhelyek száma. Gajda Péter hozzáfűzte: az önkormányzat tervei között szerepel a Csillagfény Bölcsőde bővítése is. Szinte az egész épület megújul, kívül és belül egyaránt. A kivitelezési munkákat a a jövő évben kezdik majd el.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.