2024. április 12., péntek, Gyula

Bemutatták Budapest új városközpontját Kispesten

Kispest
2011. máj. 18. szerda

 

Ma volt a KÖKI Terminálnak, Budapest új déli városközpontjának sajtóbemutatója, ugyanis már csaknem teljesen elkészült az új létesítmény.  Az esemény keretében az új bérlők is átvehették üzleteiket. Ezt követően, a szeptemberi nyitásig már csak ki kell alakítani a belső tereket.

Több tízezer köbméter megmozgatott föld, több tonna beépített vasszerkezet, 1000 ember több éven át tartó szinte folyamatos munkája volt szükséges ahhoz, hogy eljutott a KÖKI beruházás oda, hogy a bérlők ma átvehették bérleményeiket. Ezzel a Terminal projekt a célegyenesbe fordult, megkezdődhet a 200 üzlet kiépítése.

A megnyitót követően naponta 200 ezer látogatóra számítanak a beruházók. Az üzletek 60 000 négyzetméternyi területet foglalnak majd el, de lesz 7000 négyzetméternyi irodaterület is. A beruházás sikerét vetíti előre, hogy az üzletek 80 százalékát már kiadták.

A létesítmény nem csupán egy pláza lesz, sokkal inkább egy komplex szabadidőközpont, ugyanis tetőkertet, kalandparkot, 1500 négyzetméteres játszóházat, fitnesztermet is kialakítanak. Az épület szolgáltató funkciója is erős lesz, ugyanis bankok, posta is helyet kap majd az impozáns méretű épületben.

A beruházás azért kapta a Terminal nevet, mivel az épülettel szerves egységbe építették meg a busz- és metróvégállomásokat, ezért nevezhetjük intermodális közlekedési csomópontnak.

Gajda Péter köszöntőjében örömét fejezte, ki, hogy a fejlesztésnek hála a jelenlegi  nehéz gazdasági helyzetben több ezer embernek ad majd munkát a KÖKI Terminal.

Az eseményen László Márton az R-Co Zrt. igazgatója  átadta a bérlők jelképes kulcsát az intézmény első bérlőjének, Walitschek Csillának a Libri Könyvesház vezetőjének.

A központ nyitására, a jelenlegi tervek szerint idén szeptemberben kerül majd sor.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.