2024. február 29., csütörtök,

Színt adtak a Vassnak

Kispest
2011. máj. 11. szerda

Népes, mintegy száz fős csapat szállta meg május 10-én kedden a Vass Lajos Általános Iskolát. A FŐTÁV Zrt. néhány alkalmazottja ugyanis önkéntes munkára adta a fejét. Minden ellenszolgáltatás nélkül ecsetet ragadtak, s festékbe mártva nekiálltak az iskola megszépítésének.


Az önkéntesek a falakról eltüntették a graffitiket, lecsiszolták és lefestették a kerítéseket, az egyik lépcsőházat, valamint az összes udvari fajátékot. Rendbe tették a kertet, és még virágokat is ültettek. Az iskola igazgatónőjétől, Ertelné Csák Judittól megtudtuk, hogy az iskola most megújult falait a gyerekek osztályonként egy-egy téma szerint díszítik majd fel.


A felújítási akciót a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány vezetője Hámori Zoltán szervezte, ő kérte fel a Főtáv alkalmazottait, hogy segítsenek szebbé tenni az iskolát. A Főtáv nem csak az önkéntesekről, de az anyagköltség kifizetéséről is gondoskodott. Az önkéntes munkába besegített a kerület polgármestere, Gajda Péter is.

Az együtt töltött nap emlékére Fekete Csaba a Fõtáv Zrt. vezérigazgatója, Ertelné Csák Judit, az iskola igazgatója és a polgármester egy hársfát ültetett el az iskola kertjében.


Az akció apropójául az szolgált, hogy az Európai Unió 2011-t az Önkéntesség Évének nyilvánította. A választás pedig azért esett a Vass Lajosra, mert a kerületben egyedülálló módon, ez az iskola immár harmadik alkalommal nyerte el az Ökoiskola címet.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.