2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Étterem ajánló: Kispesti Halásztanya

Kispest
2011. máj. 04. szerda

Dél-Pest szerte kedvelt, híresen jó vendéglő volt egykoron a Városháza téren lévő Halásztanya Étterem. Mára azonban sokak szerint megkopott régi fénye. Ennek ellenére este hat órakor, ha nem is telt ház, de jó 2/3-ad ház fogadott. A tulajdonos valóban visszaforgathatna a belső tér felújítására egy kis összeget, de alapvetően nincs baj az étterem hangulatával. A kiszolgálás gyorsaságára és az udvariasságra ma sem lehet panasz.

Ugyan az étlapra ráférne egy kis frissítés, de a jól ismert fogások minőségével semmi gond nem volt. A kispestiek szegedi halászleve szerintem vetekszik a Tisza-parti város legjobb leveseivel. A főfogásként rendelt szűzérmék sörtésztában, sonkás rizzsel, sült burgonyával elnevezésű ételük is hozta az elvárt minőséget, bár a sörtészta kicsit több olajat szívott magába a kelleténél. A sült burgonya forró volt és kifejezetten ízletes, a sonka pedig enyhén füstölt ízével hívta fel magára a figyelmet. A kipróbált másik főételünk a hawaii pulykamell rizzsel is jó emlékeket ébresztett, mivel a pulykát nem szárították ki, és az ananásznak sem volt konzerv utóíze. Könnyed és ízletes volt ez a fogás is.

Látogatásunkkor az is feltűnt, hogy a 30-as évek óta működő patinás étteremben a vendégek egy része nem vacsorázott, csupán baráti társaságban iszogatott. Erre is jó helyszínt biztosít az étterem. Talán egy kis reklámkampánnyal, a belső tér korszerűsítésével, étlapfrissítéssel ismét a kerület legnépszerűbb éttermévé válhat a Halásztanya.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.