2024. február 29., csütörtök,

Nagy „ramazuri” a Mórában

Kispest
2011. máj. 04. szerda

Még 1921-ben, tehát épp kilencven esztendeje csöngettek be először a kispesti Móra Ferenc Általános Iskolában. Erre a kerek évfordulóra emlékeztek most a ma már Egységes Gyógypedagógiai Intézményként működő iskola egykori és jelenlegi tanárai, diákjai.

A 90. születésnapot ünneplő, múltat idéző, ötletes és interaktív műsort Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája is megtekintette. Felelevenítették, hogy miként is működhetett az iskola a különböző korszakokban az alapítástól napjainkig. Ezzel azonban még koránt sem ért véget az esemény. A közösen elfogyasztott szilvás gombóc, a táncház és a régi játékokat felvonultató, nosztalgikus hangulatú „Ramazuri játszóház” sokaknak okozott maradandó élményeket.

Az iskola sikeresen vesz részt uniós pályázatokon is. Jelenleg egy 7.7 millió forint értékű projektet hajtanak végre. Ennek keretében 2 gyógypedagógus tanul az ELTE-n, hogy tudásukkal a kispesti gyermekek magasabb színvonalú ellátását szolgálják.

Eredetileg családi házból alakították ki az iskolát, ma pedig már a Puskás iskola épületében működik, önálló intézményként. Jelenleg 70-80 sajátos nevelést igénylő diák jár az intézménybe, olyan gyermekek, akik több törődést és odafigyelést igényelnek kortársaiknál.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.