2024. április 12., péntek, Gyula

Újra pályáztatják a közétkeztetést

Kispest
2011. máj. 04. szerda

Közel 20 éve szolgáltatja az Elamen Zrt. a kerületi iskolákban és óvodákban a közétkeztetést. Információnk szerint júliusban azonban lejár az a szerződés, melyet négy évvel ezelőtt közbeszerzési eljárás után kötött az önkormányzat a céggel.

Már zajlanak az előkészületek az új eljárás kiírására, hiszen egy éves szinten több mint 340 milliós megrendelésről szóló kontraktus szabályos előkészítése nagy precizitást igényel. Jelenleg több mint 2000 általános iskolás és majd ugyan ennyi kerületi óvodás veszi igénybe a közétkeztetést.

Átlagosan naponta 270 forintba kerül egy ebéd. A teljes költséget azonban nem kell kifizetni a szülőknek, hiszen az önkormányzat évente több mint 60 millió forinttal járul hozzá a költségek kiegyenlítéséhez.

A városháza vezetése azt a konyhát látogatta meg áprilisban, ahol a kispesti gyermekek ételei is készülnek. Bár minden évben többször is tartanak étlapértekezletet az iskolák-óvodák vezetői és a cég munkatársai, már az elmúlt időszakban is megszokott volt, hogy a polgármester és a területet felügyelő szakemberek, valamint alpolgármesterek személyesen is meggyőződnek az ételek előállításának körülményeiről. Gajda Péter a látogatás után a Kispesti Magazinnak elmondta: bár minden évben akad panasz a közétkeztetéssel kapcsolatban, az elmúlt időszakban érezhetően kevesebben kifogásolták az ételek minőségét. Köszönhetően talán annak, hogy a szállító 2008-ban egy teljesen új, a mai kor igényeinek messzemenőkig megfelelő konyhán készíti a gyerekek ételét, ahonnan egyébként az országban további 1200 helyre szállítanak ételt.© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.