2024. június 14., péntek, Vazul

Bemutatjuk: Veresné Mohos Angéla a KINYE elnöke

Kispest
2011. máj. 04. szerda


Két éve látja el a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesületének (KINYE) elnöki tisztét. Még egy vagyonvédelmi cégnél dolgozott, amikor már, férje révén, pártoló tagként közel került a kispesti nyugdíjas szervezethez. Nyugdíjba vonulását követően  pénztárosként segítette az egyesület működését. Két gyermeke és két unokája van, férjével és egyik lányával él együtt, természetesen Kispesten.

– Mennyire aktívak a mai kor nyugdíjasai?
– Jelenleg 287 tagunk van, szinte mindenki rendszeresen látogatja a programjainkat. Sokan csak akkor lépnek be a KINYE-be, amikor elveszítik házastársukat, amikor egyedül maradnak. Az egyesületnek köszönhetően egy olyan közösség tagjai lehetnek, akik figyelnek egymásra, akik törődnek a másikkal. A kézműves foglalkozásokon kívül minden hónapban szervezünk nekik kirándulásokat, legutóbb Kaposváron jártunk, a következő utunk Szentendrére vezet majd. Keddenként gyógytornán vesznek részt tagjaink, de a legnépszerűbbek a zenés délutánjaink, amelyeken a meghívott zenészek, énekesek nagy sikerű műsorokat adnak elő. Nagyon várjuk a Nyugdíjas Fesztivált is, amelyen Európai Uniós vetélkedőn veszünk majd részt, Németországból kell felkészülnünk.


– Mi motiválja Önt ebben a munkában?
– Nagyon jó érzés, hogy egy olyan összetartó helyi kis közösséget sikerült létrehoznunk, akik akkor is összejárnak, ha épp mi nem szerveztünk programot. Nem csak kulturális és szabadidős programokat szervezünk, de a mindennapokban is tudunk segíteni. Munkatársaim segítségével, ha valaki beteg, meglátogatjuk, ha valaki nem tud elintézni valamit, mi megtesszük helyette. Mi nem tudunk nagy dolgokat adni, de a „fizetség”, azaz a felénk irányuló szeretet és megbecsülés, a hála sosem marad el. Látni, hogy nem csupán a segítséget várják el tőlünk és egymástól, de képesek önzetlenül adni is egymásnak. Nagyon fontosnak tartom ezeket az értékeket.


– Úgy tudom, már elkezdték szervezni az ünnepi műsort a KINYE fennállásának 20. évfordulójára.
– Igen, ehhez sok szeretettel várjuk azokat a relikviákat, amelyek az Egyesületünkhöz kötődik, legyen az fotó, hang-, vagy videofelvétel. Az október 8-i rendezvényen a kiállított tárgyakon kívül bemutatjuk majd a kézműves foglalkozásainkon született tárgyakat, de lesz vetélkedő és zenés program is.


– Miért tartotta fontosnak, hogy felemelje a hangját a Kispest Újság érdekében?
– Nem kértem mást, minthogy továbbra is megjelenhessen a lap, amelyből a legtöbb kispesti nyugdíjas tájékozódott nem csupán az önkormányzat történéseiről, de a különböző rendezvényekről, felhívásokról is. Úgy gondolom, hogy minden kispesti szegényebb lett egy kicsit az önkormányzati lap megszüntetésével.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.