2023. szeptember 27., szerda, Adalbert

Bűnmegelőzési bemutatók a napközis táborban

Kispest
2013. július 10. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Élményekkel gazdagon telnek a napok a kerületi napközis táborban. A BRFK munkatársai harcművészettel, kutyás bemutatóval egybekötött interaktív bűnmegelőzési programot tartottak a a kispesti gyerekeknek. A kerületi tűzoltóságon is tartanak nyílt napot a táborozóknak. A táborozó gyerekeknek a programok ingyenesek, amelyet az önkormányzat támogat.

Kuriózumnak számító látványos programmal örvendeztették meg a napközis tábor pedagógusai a kispesti gyerekeket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2010-ben indított Police programjának keretében, amelyet az általános és középiskolás korosztálynak találtak ki, harcművészettel, kutyás bemutatóval egybekötött interaktív bűnmegelőzési programot tartottak. Topa Zoltán főhadnagy, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, a program „házigazdája”, moderátora és szóvivője, elmondta: a program azért fontos a gyerekeknek, mert testközelben látják, hova vezethet és milyen következménnyel járhat egy-egy rossz döntés, milyen könnyen keveredhetnek a gyerekek veszélyhelyzetbe. Ugyanakkor a szituációs játékokon keresztül megtanulhatják ezek kivédését a gyerekeket.

A napközis tábor „lakóinak” figyelmét egész délelőtt lekötötték a látnivalók. Voltak bűnmegelőzési szituációs játékok: testi sértést, garázdaságot, rablást, drogvásárlást és rendőri intézkedést is modelleztek a rendőrök. Láthattak „tonfa-gyakorlatokat”, kutyás bemutatókat, majd önvédelmi-harcművészeti bemutató zárta a tábor programját. A gyakorlatokat a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának, a Bűnügyi Technikai Osztály Kutyavezető Alosztályának, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tonfa Szakosztályának, valamint a Tactical Operational Combat munkatársai mutatták be.

Jó hír, hogy előzetes egyeztetés alapján fogadja a XVIII.-XIX. kerületi táborozókat a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltó parancsnokságon. A nyár veszélyeire hívják fel a gyerekek figyelmét, valamint a laktanya eszközeiről, működéséről tartanak nekik bemutatót. Rövidfilmek megtekintésével, interaktív foglalkozással és beszélgetéssel zárulnak a programok.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.