2024. április 12., péntek, Gyula

Célegyenesben a Vass iskola konyhája

Kispest
2013. június 27. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Már csak néhány engedély hiányzik ahhoz, hogy befejeződjön a Vass Lajos Általános Iskola főzőkonyhájának teljes felújítása, így itt akár már két hét múlva főzhetnének a nyári napközis táborba érkező gyerekeknek. A mintegy 1200 adag meleg étel készítésére alkalmas konyhából szállítják majd szeptembertől az ebédet többek között az Ady iskola diákjainak, valamint a Bóbita óvodába járó gyerekeknek – tudtuk meg azon a bejáráson, amelyen Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, a beruházást felügyelő Dudás László, a Vagyonkezelő, Műszaki Szervezet műszaki csoportvezetője, valamint az első felújított konyhának helyet adó Vass iskola igazgatója, Ertelné Csák Judit vett részt.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor az önkormányzat és a Pensió 17. Kft. között létrejött szerződés értelmében szeptemberre elkészül az első két konyha (Vass iskola és a Puskás iskola) felújítása, és megkezdődnek a munkálatok a Bolyai és az Eötvös iskolákban. A beruházások összértéke csaknem 240 millió forint. Ugyan a Vass iskolai konyha a legkisebb, de ez is csaknem 50 millió forintba kerül – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől. A polgármester elmondta, hogy a most felújított csaknem 200 négyzetméteres konyhában kicserélték a nyílászárókat, a víz- és villanyvezetékeket, a konyhai berendezéseket, új és felújított konyhaeszközöket szereltek a régiek helyére. Gajda Péter szerint várható, hogy lényegesen javul majd az ételek minősége, hiszen jelentősen rövidül, a Vass iskola esetében pedig egyáltalán nem lesz szállítási idő, hanem a tűzhelyről az asztalra kerül az étel. De változást hozhat az is, hogy az intézmény vezetőjének közvetlen kapcsolata lesz majd az itt dolgozókkal, akikkel akár személyesen is beszélhet az ételek minőségéről.

Dudás László, a beruházást felügyelő műszaki szakember kérdésünkre elmondta, hogy a felújítások során nemcsak a szinte minden csavart kicseréltek, vagy felújítottak.

Ertelné Csák Judit örült az új konyhának, de aggodalmát fogalmazta meg, mely szerint a harmincéves intézmény fűtés- és vízvezeték hálózata is bizony már felújításra szorul.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.