2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Zölddíj negyedszer

Kispest
2011. máj. 03. kedd

Négy évvel ezelőtt a díjat azoknak a kispestieknek alapították, akik hajlandóak tenni azért, hogy a kerület tisztább és rendezettebb legyen, s ezért nem csak a saját házuk táján, de közterületen is dolgoznak. A Zöld Kispestért elismerést idén is Gajda Péter polgármester adta át, Bogó Tünde bizottsági elnök, Mihály András képviselő és Gerháth Csaba környezetvédelmi tanácsnok társaságában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepségen elhangzott, hogy eredményesen zajlik a kerület zöld programjának végrehajtása. Számos kisebb nagyobb fejlesztés szolgálja, hogy minél több növény legyen az utcákon, hogy rendezett parkokban, sétányokon tudjanak pihenni a kispestiek.

Ezt a munkát teszik teljessé azok a kispestiek, akik szabadidejükben, önkéntes módon gondozzák a közterületi zöldfelületeket, akik ügyelnek környezetük igényes szépítésére.

A díjazottak pénzjutalmat illetve vásárlási utalványt kaptak, annak érdekében, hogy tovább rendezhessék lakókörnyezetüket.

Gólya Szilvia tájépítész, a Green Cities mozgalom képviseletében részletes előadást tartott arról, hogy milyen pozitív hatásai vannak, ha egy városban nem a fal-, hanem a zöldfelületek méretét növelik. A felmérések szerint ugyanis nem csupán a szépérzékünkre hatnak a növények, de pozitívan befolyásolják a teljesítőképességünket, ezen túl persze gazdasági előnyöket is képesek teremteni.

 

Zöld Kispestért díjban részesült: Koppány Eteléné, Varga Jenőné, Forrai Ilona, Dr. Horváth Mária, Illés Zoltán, a Méta u. 27 A-J épületek lakóközössége, a Wekerlei Társaskör Zöld Hajtás Klubja, a Csillagfény Bölcsőde.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.