2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Játékok a környezettudatosságért óvodásoknak

Kispest
2018. március 21. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

Játékokat és eszközöket kaptak az óvodák a pályázati támogatásból megvalósított környezettudatos szemléletformáló program keretében. A tavaly beadott pályázatra hárommillió forintot nyert az önkormányzat, amelyből egymilliót fordított az ovis játékokra és eszközökre.

 

Az ajándékok egy részét jelképesen Gajda Péter polgármester adta át a Wekerlei Kultúrházban, ahol az óvodai szakmai munkaközösség harmadik alkalommal szervezte meg a gyerekek számára környezetvédelmi programját a víz világnapja alkalmából.

A projekt célja, tudatosítani a kicsikben és az idősebbekben, hogy sok apró dologgal is sokat lehet tenni azért, hogy tisztább, zöldebb és rendezettebb legyen a szűkebb és a tágabb környezetünk. A gyerekek és idősek számára indított, március végéig tartó program keretében a kispesti nagycsoportos óvodások megismerkednek a XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központtal, az óvodák a játékokat és eszközöket kapnak, az idősek és civilszervezetek számára az idősek klubjaiban, valamint a Civil Fórumon és a Szenior Akadémián tartottak és tartanak szemléletformáló előadásokat, a lakosság tájékoztatására pedig szemléletformáló kiadványt jelentet meg az önkormányzat, amely az összes önkormányzati intézményben elérhető lesz – mondta el kérdésünkre a polgármester.

A jelképes átadón tizenhét szelektív kukát (óvodánként 1-1-et), 78 darab Mimó és Csipek a városban című könyvet, 1700 foglalkoztató füzetet ( a kerületi óvodásoknak) és 45 környezetvédelmi társasjátékot (nagycsoportonként 1-1-et) kaptak a kispesti óvodák és óvodások a „Környezettudatos szemléletformálás Kispesten” című, a Földművelésügyi Minisztérium pályázati támogatásával megvalósuló projekt keretében. A tavaly beadott pályázatra hárommillió forintot nyert az önkormányzat, amelyből egymilliót fordított az ovis játékokra és eszközökre.

 

Az ajándékok átadása egybeesett egy másik óvodás környezetvédelmi rendezvénnyel. A Kispesti Óvodapedagógusok Szakmai Munkaközössége már harmadik alkalommal szervezett kísérletekkel színesített programot a gyerekek számára a víz világnapja alkalmából. A munkaközösség egyik vezetőjétől megtudtuk, a kétnapos rendezvényen az óvodapedagógusok mutatnak be 12 féle vízzel kapcsolatos, érdekes kísérletet az összes kispesti ovis csoportnak. Egyik-másikban aktívan részt is vehetnek a gyerekek. Ehhez kapcsolódóan ezen a héten az óvodai foglalkozásokon is téma a környezet és a víz, természetesen játékos formában. A program nagyon tetszik a gyerekeknek, jövőre is megrendezzük – tudtuk meg Bánáti Tibornétól, a Gyöngykagyló óvoda vezetőjétől.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.