2024. február 29., csütörtök,

12. egészségnap a Segítő Kéznél

2020. január 29. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Sokadik alkalommal rendezte meg Prevenciós Egészségnapi rendezvényét a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, most a Zöld Diófa Idősek Klubjában.

Ezek az egészségnapok nagyon fontosak gondozottaink életében, hiszen itt nem csak arra van lehetőség, hogy kiderüljön, egy-egy szűrővizsgálat után kell-e, szükséges-e háziorvoshoz, szakorvoshoz fordulni. Évente egy alkalommal, de sok esetben akár még kétszer is szervezünk ilyen programot. Idén a rendezvény költségeinek 80 százalékát pályázaton nyerte el az intézmény – tudtuk meg Balázs Piroskától, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatójától.

Vinczek György alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a szolgálat évek óta nagy figyelmet fordít az ellátottak egészségére. A kerületben és az intézményben is egyre több lehetőség van ingyenesen sportolni, sport és egészségprevenciós egyesületet alakítottak, ami nem csak az egészség miatt, hanem a társas, a lelki és társadalmi kapcsolatok megtartása miatt is igen fontos, hiszen nem mindegy, hogy a nyugdíjasok hogyan érzik magukat a bőrükben. A tavalyi év komoly sikereket is hozott az idős-ellátásban, mert néhány megkezdett kísérlet sikeresen zárult. Elkezdtek az idősek pingpongozni, „nordikozni”.

Hat helyszínen, csaknem húszféle szűrővizsgálat között szerepelt szemészeti szűrővizsgálat, szemüveg felíratás szemész szakorvossal, ortopédiai szűrővizsgálat rehabilitációs szakemberrel,vércukorszint-, koleszterinszint-, véroxigénszint-, vérnyomás- és pulzusmérés, testsúly- és testmagasságmérés, de volt gyógymasszázs, megtanulhatták a masszázsfotel használata, a Bioptron-lámpa bemutatása, kipróbálási lehetőséggel, a házi patika ellenőrzése, diatetikai tanácsadás gyógyteákkal és egészséges, preventív hatású táplálékokkal az egészségmegőrzéséért és szociális segítségnyújtás.

De nem maradt el idén sem Nick Árpival a Mozgásmatiné sem.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.