2024. június 14., péntek, Vazul

Bringák a magasban az őszi kerékpáros reggelin

2015. szeptember 22. kedd Írta: Csizmadia Viola

A program kezdése után nem sokkal már legalább százan érkeztek a hagyományos őszi kispesti Bringás Reggelire az Europark elé. A kerületi önkormányzat és a Magyar Kerékpárosklub közös rendezvénye tavasszal és ősszel is mindig sok érdeklődőt vonz.

Nem véletlenül sikeres rendezvénye ez az önkormányzatnak. Évek óta találkoznak itt a reggel munkába és iskolába bringázók. Beszélgetnek, tapasztalatokat cserélnek, majd reggeli után tovább indulnak – mondta a programra érkező polgármester, aki ez alkalommal maga is kipróbálhatott egy elektromos rásegítővel felszerelt kerékpárt.

Tavasszal már volt arra lehetőség, hogy a helyi rendőrkapitányság munkatársai az ide érkezők kerékpárjainak felszereltségét átvizsgálják, így volt ez most is – tudtuk meg Gombos Veronikától, a program szervezőjétől, a Városháza munkatársától. Gombos Veronika elmondta , hogy ezen kívül egy rövid KRESZ-kérdésekből álló feladatlapot is kitölthettek a bringások, és aki a kérdésekre jól válaszolt, apró kerékpárra való kiegészítőt, például prizmát kapott ajándékba. A képviselői-testületet Ferenczi István képviselő és Vinczek György alpolgármester képviselte.

A kerékpáros összetartozás jelképéül az alkalmi kispesti bringás csapat tagjai mintegy ötven kerékpárt emeltek a magasba.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.