2024. április 12., péntek, Gyula

A szabály az szabály?

Csepel
2011. november 25. péntek Írta: Csepeli Magazin


Egy szabályosan lefolytatott, a helyi vállalkozások számára kiírt ingatlanhasznosítási pályázat elbírálásáról szólt az előterjesztés (http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2011/1124/319_Ady_E._u._ingatlanhasznosts.pdf). Vagyis arról, hogy a pályázaton részt vevő helyi vállalkozóval a pályázati kiírás, valamint a vonatkozó jogszabályok szerint ingatlanhasznosítási szerződést köt. E szerint a nyertes vállalkozó uniós forrásokból, több 10 millió forintos beruházással további értéket és főleg munkahelyeket teremt. Vagyis csak teremtett volna, mert Szuhai Erika (Fidesz-KDNP) képviselő asszony ügyrendi javaslatára a testület –az előterjesztő Borbély Lénárd alpolgármester javaslatával szemben- Fidesz-KDNP-s képviselők asszisztálásával végül visszavonta a pályázatot!
Ehhez persze a képviselőknek joguk volt. Azonban a képviselő asszony érvelése igen csak érdekesen hangzott. Ő ugyanis azzal indokolta a javaslatát, hogy volt egy másik pályázó is, akinek ugyan a pályázati határidő lejárta után, vagyis érvénytelenül érkezett meg a pályázata, de szerinte ne a pályázót büntessük a posta vélhető (?!) mulasztása miatt!
Mielőtt könnyekig hatódnánk meg a képviselőasszony szociális érzékenységén, szeretnénk felidézni egy másik, és a mai napig példátlan döntést, amikor is a Fidesz-KDNP frakció szintén érdekes körülmények között leszavazta az előterjesztő alpolgármesterét. Akkor épp Szuhai Erika volt az a képviselő, aki az akkori elutasító javaslatát egy szintén helyi vállalkozó ügyével szemben azzal indokolta – a képviselő-testület nem tehet kivételt senkivel szemben sem, aki hibázott. Mert a „szabály, az szabály”…!

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.