2024. április 12., péntek, Gyula

Csepeli intézmények: Vienna Konservatorium Budapest Zeneművészeti Tanárképző Főiskola

Csepel
2011. máj. 05. csütörtök

Bemutatkozik: a Vienna Konservatorium Budapest Zeneművészeti Tanárképző
Főiskola

 

1211 Budapest, Rákóczi Ferenc út 121.
http://vienna.egressybeni.hu

A ,,Vienna Konservatórium’’ Zeneművészeti Tanárképző Főiskola budapesti tagozata.
A főiskola Bécs városának nagy múltú zeneoktatási intézménye, mely 2010-ben kapcsolódik Budapest főváros zeneoktatási és kulturális életéhez.

Ausztria és Magyarország a határon átnyúló kulturális együttműködésben hosszú és közös történelemi múltra tekint vissza, mely egyben Közép - Európa kulturális hagyatéka. A közös múlt és hagyomány nemcsak a zene, hanem társművészetek területén is megtalálható. A 2009-es közös megrendezésű Haydn év ismételten bebizonyította, hogy a zene területén megszűnnek a határok és össze tudnak nőni nemzetek.

Csák Ferenc szavait idézve: Joseph Haydn fantasztikus kulturális személyisége miatt látható a közös kultúrai hagyaték, amely a két országot a zenei világon keresztül egyesíti.

A Vienna Konservatorium büszke arra, hogy hallgatói között sok nemzet képviselteti magát, és jelenleg is negyvennégyféle nemzetiségű diák tanul az intézményben. A külföldi hallgatók rendkívül fontos szerepet töltenek be az intézmény művészeti életében, hiszen intézményünk filozófiája az ausztriai határokon átnyúló művészi és pedagógiai aktivitás. Az e téren elért sikereink ösztönöztek minket a szomszédos Magyarország diákjaival való kapcsolatunk elmélyítésére, és a kulturális párbeszéd tovább fejlesztésére.

A Vienna Konservatorium a magyar hallgatóknak kínál korszerű és bevált oktatási formát, lényegesen hozzájárulva a pannon térség képzési fejlődéséhez. Megbízható partnerünk, a budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola, akivel együttműködve láthatóvá akarjuk tenni közös kultúránkat az integrált Közép Európában.
Célja a két ország határain átnyúló tanulási folyamat erősítése, nagyobb, szélesebb hatástér kialakítása, az információcsere serkentése, és a két ország kulturális életét figyelemmel kísérő öntudat kialakítása; a századokon át létező keresztkapcsolatok további erősítése - Ausztria és Magyarország - a két testvérváros Bécs és Budapest között.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.