2024. február 29., csütörtök,

Újra átnevezték a Moszkva teret?

Budapest
2011. szeptember 06. kedd

 

A Negyedik Köztársaság nevű csoport gondolt egyet és ma hajnalban egy méretes Peking táblával jelképesen átnevezte az egykori Moszkva, ma Széll Kálmán teret. A tábla mellé még kikerült Orbán Viktor és Tarlós István fényképe is.

A Facebookon követhető szervezet két idézetet is elhelyezett a felirat alatt. Az egyik Tarlós idézet szerint a rendpártiságban a kínai példát érdemes követni. A másikon Orbán Viktor miniszterelnök Kínával kötött erős szövetségünket ecseteli.

 

Több dolgot figurázott ki egyben az egyelőre arctalan szervezet. Utalnak a miniszterelnök hirtelen pálfordulására, amelynek köszönhetően a gazdasági előnyökért cserébe egycsapásra barátunkká fogadtuk a Népi Kínát, amely rengeteg bírálatot kap a demokratikus alapjogok megsértése miatt. Innentől már csak egy lépés, hogy Tarlós István szerint a rendpártiság követendő példája a kínai modell. No komment.

 

 

Azonban a főpolgármester másik szívügyét is kifigurázza a ma reggeli installáció. A közelmúltban ugyanis a nagy

átnevezési hullám hevében új nevet kapott a Moszkva tér is, amellyel a budapestiek túlnyomó többsége nem értazóta sem egyet. Nem az elmúlt rendszer iránti nosztalgia, hanem a megszokás miatt. "A Moszkva" ugyanis fogalommá vált. Kíváncsiak vagyunk, a Széll Kálmán tér elnevezés mikor lesz ennyire meghatározó jelentőségű.

Az akciót a rendőrök intézkedése szakította meg, a táblát még délelőtt leszerelték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.