2024. április 12., péntek, Gyula

Átadták a budapesti díszpolgári címeket

Budapest
2011. június 21. kedd

 

A Fővárosi Közgyűlés június 19-i ünnepi ülésén adták át a budapesti díszpolgári címeket. Budapest új díszpolgárai között van Balczó András olimpiai bajnok öttusázó, Csukás István író, Eperjes Károly színművész, Kovács Kati énekes, Makovecz Imre építész és Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója.

Tarlós István a díjazottaktól azt kérte, hogy ugyanazt csinálják mint eddig, nem kérte őket politikai szerepvállalásra. A főpolgármester hangsúlyozta: biztonságos, rendezett viszonyokkal és közállapotokkal bíró fővárost megteremtésén fáradozik a  városvezetés, rengeteg tennivaló akad még.

Az ünnepi ülésen Balczó András olimpiai bajnok öttusázó, Csukás István író, Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó, Eperjes Károly színművész, Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, Kopp Mária egyetemi tanár,

Kovács Kati énekes, Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Sánta Ferenc hegedűművész, Szervátiusz Tibor szobrászművész és Szirtes Ágnes színművész vette át a díszpolgári címet. Lech Walesa, a Lengyel Köztársaság volt elnöke később veszi át az elismerést - derül ki a Budapest Főváros Önkormányzata által kiadott közleményből. Hárman posztumusz kapták a címet: Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök és Skrabski Árpád informatikus-szociológus nevében özvegyük, míg Elvis Presley amerikai énekes nevében Kevin Kern, az Elvis Presley Enterprises vállalat PR-igazgató vette át az elismerést.

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.