2023. június 09., péntek, Félix

Zene Ünnepe Budapesten közel 50 helyszínen

Budapest
2011. június 21. kedd

 

 

1982 óta rendezik meg június 21-én a Zene Ünnepét Franciaországban. Az azóta világméretűvé vált kezdeményezéshez Magyarország 1997-ben csatlakozott. Kiemelt cél, hogy egyszerre, egy időben, az ország egész területén ezen a napon minden a zenéről szóljon, egyben jelképezve az összefogást és az önkéntességet is. Idén már több mint 100 országban rendezik meg ugyanazon a napon a Zene Ünnepét. Budapesten közel 50 helyszínen lesznek koncertek.

Az év leghosszabb napját június 21-ét  jelölték ki a rendezvénysorozat kezdeményezői, hogy emlékeztessék a résztvevőket arra, mennyi mindent kapunk mindannyian a zenétől. A Zene Ünnepe olyan egész napos, ingyenes, politikamentes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, jazzisták, népdalénekesek, dj-k és rockzenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.

 

 

A Zene Ünnepe 2011 kiemelt budapesti helyszínei

Budapesten:

MILLENÁRIS: Nagyszínpad /szabadtéren felállított színpadon/ 17.00 és 22.00 óra között magyar és nemzetközi könnyűzenei koncertek a Francia Intézettel közös szervezésben, illetve amatőr és akusztikus zenei koncertek sora az Európa Ponton, koradélutántól későestig.

RÁDAY UTCA: akusztikus utcazenei koncertek az utca 5 pontján

TOMPA UTCA: akusztikus utcazenei koncertek az utca 4 pontján

FERENC TÉR: klasszikus zenei koncertek

BAKÁTS TÉR: klasszikus zenei koncertek

NEHRU PART: Magyar és nemzetközi világzenei koncertek, a Cseh Centrummal, a Lengyel Intézettel és az Adam Mickiewicz Intézettel közös szervezésben.

MADÁCH TÉR: Kisebbségek színpada.

További helyszínek Budapesten:

ERZSÉBET TÉRI GÖDÖR

ELTE BTK. BELSŐ UDVAR

CORVINTETŐ

R33

A38 HAJÓ

 

Részletes programot itt talál: KATT

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.