2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Vidámpark 0-24

Budapest
2011. máj. 20. péntek

Júniusban, júliusban és augusztusban pénteken és szombaton hajnali fél 2-ig várja az érdeklődőket a Vidámpark. A szórakoztató központ jövőjéről szólva a fővárosi városvezetők kijelentették, bár az intézmény nehéz anyagi helyzetben van, mivel igény van rá,  egyelőre nem zár be.
A területért felelős főpolgármester-helyettes, Csomós Miklós egy sajtótájékoztatón ugyanakkor kijelentette, hogy terveket készítenek a Vidámpark esetleges elköltöztetésének módozatairól.

A park májusban is kedvezményeket nyújt a látogatóknak, például hétfőtől csütörtökig a 16-tól 17 óráig belépők 40 százalék kedvezményt kapnak a jegyárból.
A parkban a bátrabbak kipróbálhatják a Sky Flyer vagy a Spinning Coaster nevű játékokat, a "Túlvilág Kapuját" vagy az anyósreptetőt, míg a kisebbeket a barlangvasút, a Dzsungel mesepark, bohócos körforgó, csodabringa és gyermekautó is szórakoztatja.

A ma a Városligetben működő Vidámpark 1950-ben nyitotta meg kapuit, korábban itt Vurstli működött. Már 1956-ban 65 játék üzemelt, az 1970-es esztendőben 5 külföldről hozott szerkezet is szórakoztatta már a látogatókat. A 80-as években megtörtént a Hullámvasút szerkezetének felújítása, elkészült a Viharvasút sci-fi változata, új pályát kapott a Kanyargó és elkészültek a tervek az Elvarázsolt Kastély újjáépítéséről.

A 90-es években történt komoly korszerűsítés a parkban. Új berendezéseket szereztek be, ekkortól működik az óriáscsúszda vagy a Break Dance. 2000 tavaszán a Looping Star nevű hullámvasutat húsz kamion szállította a Vidámparkba. A hullámvasút különlegessége, hogy kocsijai 75 kilométeres sebességgel száguldanak, sőt egy pillanatig fejjel lefelé is utaznak a vállalkozó kedvű látogatók. A Budapesti Vidámpark 2005-ben rangos nemzetközi szakmai elismerésben, a Golden Pony díjban részesült.

Forrás: MTI

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.