2023. június 09., péntek, Félix

Budapest új buszokért kiált

Budapest
2011. máj. 19. csütörtök

A pesti buszok többsége nem csupán öreg, de az utasok is tesznek róla, hogy még rosszabb legyen  az állapotuk. A főváros vezetése most 13 darab korábban Hollandiában használt buszt vásárol.

A főváros útjain naponta 1365 busz teljesít szolgálatot, ezek állapotát, műszaki színvonalát nem kell a budapestieknek bemutatni. A BKV most úgy döntött, hogy nem a régi buszok felújításával bajlódik, hanem használt, ugyanakkor a pesti átlagnál jóval korszerűbb buszokat vásárol külföldről.

A pályázaton 13 darab Van Hool A 300-as, alacsonypadlós autóbuszt választottak ki. Ezek darabja  26.250 EUR-t ér. Ezek a járművek gazdaságosabban működtethetőek, környezetbarátabbak és alacsony padlósak. Az autóbuszokat a budapesti arculathoz igazodva fényezik, valamint megnövelik a nyitható ablakfelületeket is, elképzelhető, hogy klíma is kerül a járművekbe. Az új buszokkal várhatóan szeptemberben találkozhatunk először. Ezekhez hasonló Van Hool buszok már futnak a budapesti utakon, azokat 2 éve Brüsszelből vásárolta a BKV.

A BKV-tól kapott információk szerint folyamatban van a közbeszerzési eljárás 30 darab további használt autóbusz beszerzésére, de új buszokat is be kíván szerezni a társaság.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.