2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita
roosevelt-ter

Több tízmillióba kerül az utcanévváltás

Budapest
2011. máj. 17. kedd

A napokban kerülnek ki a közterületekre azok az új utcanévtáblák, amelyeket a nagy átnevezési hullám következményeként kell kihelyezni. A régi táblákat sem szedik le, csupán egy "esztétikus" vörös csíkkal húzzák át.

Az Index.hu információi szerint több tízmillióba kerül az utcanévváltás a BKV-nak, a kerületeknek, illetve az érintett cégeknek. A magánszemélyek lakcímkártyáit ingyen kicserélik.

 

A hírportál beszámolója szerint csak a BKV-nak 21,5 millió forintba kerül a járművek tábláinak cseréje. A magánszemélyeknek szerencsére ingyenessé tették az okmánycserét, de a cégeknek a zsebükbe kell nyúlni, hogy módosítsák a címüket. A II. kerületnek "csupán"  70 ezer forintjába fáj majd a táblacsere, ők attól tartanak, hogy a gyűjtők csapnak majd le az Elvis Presley táblákra.

A mai lapokban arról is olvasni, hogy az orosz közszolgálati televízió híradójában kritikus hangvételű anyag foglalkozott a Moszkva tér átnevezésével. Egy másik hír szerint a Roosevelt család is tiltakozik, mivel a korábbi amerikai elnök nevét Széchenyire változtatták. Az USA 32. elnökének unokája, Anna Eleanor Roosevelt Seagraves, a Roosevelt Institute elnöke még levelet is írt Tarlós István főpolgármesternek.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.