2024. április 12., péntek, Gyula

Mínusz 338 tonna szén-dioxid- zárul a BAM

Budapest
2011. máj. 11. szerda

338 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a környezetünket,valamint több mint 38 millió forint értékű benzint nem pöfögtek el a városban a Bringázz a munkába! kampány résztvevői. A Magyar Kerékpáros Klub által szervezett mozgalomban több kispesti intézmény is részt vett.

A szervezők szerint 10 200 munkába bringázó, 132 ezer tekerés és 1,8 millió megtett kilométer a tavaszi akció mérlege. 
A versenyben összesen 556 cég és intézmény indította el önszerveződő csapatait.

A munkatársak az öt hetes időszakban több mint 1600 alkalommal öltönyben és csaknem 3000-szer szoknyában tekertek munkahelyükre. Voltak olyanok is, akik a gyerekükkel együtt bringáztak.

És versenyről lévén szó, így íme az eredmények: A főiskolák és egyetemek között a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói nyertek. A cégek és intézmények összesített eredményei alapján a kerékpárral közlekedők aránya a legalább 250 főt foglalkoztató vállalatok között a Guardian Orosházánál (27%) volt a legmagasabb, az 50-249 főt foglalkoztatók esetében az Avex Kft. (47%), a 10-49 főt foglalkoztatók körében a Nagyszénási Gondozási Központ (98%) dolgozói voltak a legaktívabbak. A múzeumok versenyét a Néprajzi Múzeum dolgozói nyerték.

A kampány ismét megmutatta, hogy a kerékpározás valós és egyre többek által választott alternatívája a közlekedésnek. Az évről évre növekvő számú résztvevő is jelzi, hogy megtörtént az áttörés, mára a kerékpárral hajtók a közlekedés egyenrangú résztvevői lettek - tartják a szervezők.

A díjak átadását látványos utcabállal kötik össze május 21-én este a belvárosi Egyetem téren.

A Bringázz a munkába! kampányt 2007 óta minden évben kétszer - tavasszal és ősszel - rendezi meg a klub a mindennapi biciklizés népszerűsítésére. A regisztrált résztvevők száma évente meghaladja a húszezret.

A kampányról bővebben a Bringázz a munkába! oldalonl.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.