2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Utolsó nyári nagytakarítás a KöKi-n

Kispest
2023. augusztus 31. csütörtök Írta: Csizmadia Viola
Tisztább és biztonságosabb Budapestért kampány keretében újabb közös fővárosi és kerületi köztisztasági és közbiztonsági akciót tartottak ma a KöKi-n. A közös munkát most is a Főkert, valamint az FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziójának szakemberei végezték.
A nagytakarítás már előtte való nap délután megkezdődött.
A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére végzett tisztasági akciót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakemberei koordinálják, akiktől megtudtuk, hogy várhatóan ez volt az év utolsó „vizes” akciója, hiszen a közeledő ősz és tél során már csak a rendes napi takarításokat végzik majd a területen. A következő évi „takarítási menetrendet” várhatóan jövő februárban állítják össze a szakemberek.
A mai akción ott voltak, a BKK, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a X. és a XIX. kerületi rendőrkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), az területen érintett önkormányzatok, valamint a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai.
Mint arról már korábban beszámoltunk ebben az esztendőben több alkalommal végeztek nagytakarítást a kerület két legforgalmasabb pontján a Határ úton és itt a KöKi-n. Az összehangolt akciók célja minden esetben, hogy tisztább, kulturáltabb környezettel találkozzanak a kispestiek és az erre utazók. A takarítás mellett ilyenkor rendészeti ellenőrzésre is sor kerül, amely során főképp az alkoholfogyasztást, a tiltott helyen való dohányzást és a közterületi viselkedést ellenőrizik.
© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.