2023. szeptember 27., szerda, Adalbert

Relatív szépség, és ami mögötte van…

Kispest
2023. június 03. szombat Írta: Varga Ibolya
Szeretet, vidámság és szépség jellemezte a Relatív Szépség program tegnapi divatbemutatóját, amelynek idén a 100 éves KMO adott otthont.

Rengeteg munka előzte meg a mai bemutatót. A Relatív Szépség projekt célja, az emberek látásmódjának, gondolkodásának szélesítése, a társadalmi érzékenyítés, a sztereotípiák lerombolására tett kísérlet. A szépség relatív: ahogy mindenki lehet szép, úgy mindenki lehet a társadalom elfogadott, egyenjogú tagja. Erre a több mint egy órára mindenki felejtse el, mit szokott látni a külföldi divatbemutatókon, ahol ismert modellek vonulnak el a nézők előtt. Ne arra koncentrálunk, ami nincs, hanem arra, ami van, és akkor kincseket találhatunk. Ösztönözzön ez a rendezvény mindenkit arra is, hogy mindenki keresse az értékeket a maga szűkebb vagy tágabb környezetében! – köszöntötte a résztvevőket és az érdeklődőket a szervezők, a Kispesti Esély Alapítvány nevében Sárkány-BalogCsilla, a Kispesti Forrásház szakmai vezetője, szociális menedzsere.
Rendhagyó találkozóra, programra kerül sor, amely várhatóan nagy élményt nyújt majd mindenkinek. Nem is emlékszem, hogy lett volna valaha divatbemutató a KMO-ban, erre 100 évet kellett várni. A most fellépők, 21-en bemutatják, milyen csodákra képesek, és feltárják előttünk külső és belső szépségüket – mondta köszöntőjében Vinczek György alpolgármester. Ez a mai találkozás folytatása a 2020-ban rendezett első divatbemutatónak, hiszen mi már akkor elhatároztuk, hogy a Forrásház kicsi egy ilyen remek rendezvény méltó megtartásához, de itt a KMO-ban kitűnő körülmények között kerülhet sor az idei bemutatóra. Nem utolsó sorban hozzáértő házigazdája és mentora is akadt a rendezvénynek Lakatos Márk stylist személyében – tette hozzá.
A Relatív Szépség projekt 2016 májusában indult. Az első fotózások még a Salva Vita Alapítvánnyal együttműködve történtek. A projekt következő állomása már a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum részeként működő Forrásházban volt, ahol 2020. február 15-én, Te is lehetsz címlapmodell címmel, a Reflektor Egyesület és a Forrásház, ahol az esélyegyenlőség nevében divatbemutatót szervezett.
„A rendezvénnyel és a képekkel szeretnénk megmutatni, hogy a szépség és a divat világa mindenkié! Mert mi egy jó fotó? Smink, frizura, mosoly, jó fények, kitűnő fotós és jó energiák!” – vallja Sárosi Emőke, a Relatív Szépség megálmodója.
A több amatőr modellel, nagyobb közönséggel, színvonalas műsorral megtartott bemutató, amelynek főszervezője Kéri Éva új eleme, hogy mindezt egy ötalkalmas felkészítő tábor előzte meg.
A modellek részt vettek önbizalom-erősítő tréningen Pádár Andreával, sminkoktatáson Prokop Katával, a Prokop Kata Sminkakadémia tulajdonosával, stílus tanácsadáson Lakatos Márkkal, gyantaékszert készítettek Csábi Kati iparművésszel. A programban résztvevő szakemberek szerint, jó volt látni, hogy az idő haladtával miként nyíltak meg a résztvevők, hogyan alakult a csoport összetartó, egymást támogató csapattá, milyen barátságok születtek.
Együttműködő partnerek: Kispest Önkormányzata, KMO, Reflektor Egyesület, Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum, Forrásház, Braids Style Budapest, Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium, Forrai Metodista és Művészeti Technikum, Szent László Gimnázium. A program a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.