2024. június 14., péntek, Vazul

Szerkesztői levél: Lekezelés

2011. máj. 05. csütörtök Írta: Szerk.


Néhány hete a kerület vezetése nyilvánosságra hozta, hogy egyházi kézbe kívánja adni a Hunyadi gimnáziumot és a Pitagorász általános iskolát. A számtalan megválaszolatlan kérdés tisztázása érdekében száznál is több szülő, pedagógus és tanuló jött össze a gimnázium tornatermében, ahova meghívták a polgármestert és a döntéshozókat, hogy adjanak választ, miként képzelik el az érintett oktatási intézmények jövőjét.

Sajnálatos módon – az utóbbi 20 évben példátlanul – sem a polgármester, sem a három alpolgármester, de még az érintett egyéni képviselők sem jelentek meg a szülői fórumon! Akik ott voltak, megértették, nem kíváncsiak a véleményükre és jelképesen sem akarják bevonni őket az iskolák jövőjéről szóló politikai döntések meghozatalába.

A városházát mindösszesen egy köztisztviselő képviselte, aki többször is elmondta, ő döntéshozói ügyekben nem illetékes. Jó lenne tudni, mivel állunk szemben, mi az oka annak, hogy egy polgármester és országgyűlési képviselő egyszer csak úgy dönt, hogy átlép azok feje felett, akik őt hatalomba és kimagaslóan jól fizető (havi 1.935.000 forint!) státuszba juttatták. Hiszen tudjuk, az emberek sok mindent lenyelnek, esetleg kényszerűségből elviselnek, de fellázadnak akkor, ha a gyermekeik jövőjét veszélyeztetik. Értelmes válaszok hiányában a kedélyek tovább forrnak. A szülők eltökélték, hogy nem adják fel, újabb és újabb egyeztetéseket kezdeményeznek, mindaddig, amíg van esély megegyezésre.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.