2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Kincses Sziget esküvővel

Soroksár
2017. július 23. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Ilyen még nem volt a Kincses Sziget életében: a több mint három éve vasárnaponként megrendezett önkormányzati családi program júliusi eseményén a két segítő, Andi és Feri (Lakatos Andrea és Tóth Ferenc) kis barátaik, a „kincsesek”, azaz a kis kalózok, valamint családtagjaik, ismerőseik előtt is örök hűséget fogadtak egymásnak. Az ifjú párt, Gajda Péter polgármester „adta össze” ünnepélyesen és szappanbuborék-függönyben a Városháza előtti téren.

Nagy napra virradtak a júliusi Kispesti Kincses Sziget, Gyermek Bolhapiac fiatal árusai, kincskeresői, és persze két segítőjük, önkéntesük, Andi és Feri, hiszen ez alkalommal fogadtak nyilvánosan is örök hűséget. Az ifjú pár alaposan felkészült az eseményre és megadta a módját a különleges alkalomnak: a mai napra kalózos esküvői ruhát készíttettek, Andi még a körmét is ilyen motívumokkal díszítette.

Bár az „igazi”, a polgári esküvőt néhány nappal ezelőtt megtartották, ám szívük több mint három esztendeje a „kincseseké”, ezért is fogadták el a szervező, az önkormányzat munkatársának, Banai Terinek az ötletét, és vállalkoztak a nyilvános esküvőre. A polgármesteri esketés meglepetésként érte őket, ezt ha tetszik, nászajándékba kapták.

Bár ez látszólag magánügy, de Andi és Feri a Kincses Sziget nélkülözhetetlen tagjai, minden alkalommal itt vannak, nélkülük nincs „kincses”. Feri a biztonságra felügyel, de besegít egyéb programelemekbe, ha kell vetélkedőt, ha kell kincskeresést vezet. Andi pedig az én „jobb kezem” – tudtuk meg Banai Teritől.

A különleges esküvő „hivatalos” részére Gajda Péter polgármestert kérték fel, aki rögtön elvállalta a feladatot, hiszen ő is évek óta ismeri őket, és így is köszönetét fejezte ki a több éves önzetlen munkáért. Volt már rá példa, hogy baráti felkérésre elvállaltam tréfás esketést, de hivatalosan erre nekem nincs végzettségem, így ez mindig csak a show része, baráti gesztus – tudtuk meg a polgármestertől.

A ceremónia végén a „kincses gyerekek” sűrű szappanbuborék-függönnyel köszöntötték az ifjú házasokat, akik a munka, a rendezvény végeztével, mert ugye a Kincses Sziget a legfontosabb, délután nászútra indultak.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.