2019. június 26., szerda, János és Pál

Tervezési fórum a wekerlei „kispiacról”

Soroksár
2016. október 21. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Szabadtéri ötletelésre hívta az önkormányzat a wekerleieket csütörtök délután a Gutenberg krt.-i piacra. A közösségi tervezéssel a „kispiac” megújításának új koncepciótervéhez várta a lakossági javaslatokat.

Berencz Ibolya, Kispest főépítésze, Vadon Etelka, a Társadalmi Kapcsolatok Irodájának vezetője, valamint több önkormányzati képviselő is hivatalos volt arra a közös ötletelésre, amelyet az önkormányzat azért szervezett, mert a wekerlei kispiac fejlesztésére készült közösségi tervekkel is indulni akar a Fővárosi Önkormányzat kerületek számára meghirdetett Tér-Köz pályázatán.

Vadon Etelka a helyszínen elmondta: a piacfejlesztési projektet már valamilyen szinten már előkészítették, ezen eredményekre támaszkodva készülhet el a pályázat benyújtásához szükséges módosított koncepcióterv a piaci tulajdonosok, bérlők és piacot látogató lakosság bevonásával. A tervezői fórumon az érdeklődőknek arra volt lehetőségük, hogy a 2013-ban elkészült koncepcióterveket véleményezzék, új javaslatokat fogalmazzanak meg. A tervező a vélemények birtokában, azok mérlegelésével fogja átdolgozni a korában elkészült terveket. A cél az, hogy a 2013-ban elkészült koncepcióterv aktualizálásával induljunk a pályázaton – tette hozzá.

A közösségi tervezés második fordulóját 2016. október 28-án 15 órakor rendezik a Wekerlei Társaskörben.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.