2024. február 29., csütörtök,

Kispest

Megkezdődött a közösségi tervezés a Katica utca Egészséges utcává átalakításáról

Azután, hogy a képviselő-testület februári ülésén egyhangúlag rábólintott arra, hogy Kispest Önkormányzata a „TOP_Plusz- 4.1.1-21 Egészséges utcák program” keretében pályázatot nyújt be a Vak Bottyán utca és a Kossuth téri piac között lévő Katica utca komplex felújítására, a társadalmi egyeztetés részeként lakossági egyeztetés, közösségi tervezés is kezdődött a lakó-pihenő övezet kialakítására – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől a tegnapi fórumon a KMO-ban.

2024. február 16. péntek

Galéria nyílt az óvodában

 KEÓ Galéria néven kiállítóteret alakítottak ki a Kispesti Egyesített Óvodák székhelyén, az Arany óvoda emeletén lévő folyosón. Az új közösségi teret Reizingerné Fejes Tünde Léleksimogató című kiállítása nyitotta szerda délután. A képek szeptember végéig tekinthetőek meg.

2024. február 21. szerda

Információszabadságból jeles

 A budapesti kerületek közül a második legátláthatóbb működéssel büszkélkedhet Kispest a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezévi vizsgálata alapján - mondta Gajda Péter, miután a városháza megkapta az a jelentést, melyet a NAIH az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretében végzett. A kispesti városháza két tevékenységi formában (honlap és adatigénylés) is elismerést kapott a hátóságtól - tudtuk meg a polgármestertől. 

2022. december 04. vasárnap

Tavasztól virágzik a levendula az Üllői úton

Hetek óta látszott az 50-es villamosról is, hogy valami készül az Üllői út mentén. A garázsok tetejére vezető rézsűn mostantól 2500 tő levendula virágzik – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Vitál Mártonnal, a Közpark Kft. ügyvezetőjével együtt járt kint a helyszínen a kiültetéskor.

2024. február 16. péntek

Tovább bővül a térfigyelő hálózat

Új térfigyelő kamerák működnek február végétől Kispesten, a Méta és Pozsony utca sarkán, a Pozsony és Csíky utca sarkán, valamint a Batthyány utcában (Atatürk park). Idén további 12 helyszínnel bővül a hálózat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2024. február 20. kedd
© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.