2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Új riasztórendszer a kerületben

Kispest
2011. augusztus 30. kedd

A kerületi Polgári Védelmi parancsnokságról szerencsére csak ritkán hallunk, pedig rengeteg formában vesznek részt az életünkben. Most a régi motoros szirénákat cserélik le egy sokkal korszerűbb jelzőrendszerre. Csak bízni tudunk benne, hogy nem lesz szükség az új hangszórókra.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a meglévő, több évtizede szolgáló motoros szirénákat a XXI. század követelményeinek megfelelő, hangosbemondó riasztórendszerre cseréli. Összesen 31 riasztóegység kiépítését tervezik. Az új helyszíneket akusztikai terv alapján jelölték ki, amelynek célja az volt, hogy az érintett területen mindenhol hallható legyen a közvetített információ.

A készülékek többségét közintézmények tetején helyezik el, de néhény esetben társasházak tetejére is el kívánják majd helyezni a berendezéseket. A telepítéshez kérik majd az érintett társasházak hozzájárulását. A döntés meghozatalakor nagyon fontos információ lehet, hogy a berendezéseknek nincs egészségkárosító hatása. A telepítő cég természetesen gondos statikai, telepítési, rögzítési tervet készít.

Azokon az épületeken, ahol a meglévő motoros szirénákat cserélik le, jelentősen csökken a tetőre ható terhelés, mert az új berendezés lényegesen kisebb súlyú.

Amennyiben részletesebb információkra van szükségük, forduljanak a Polgári Védelem XIX. kerületi kirendeltségéhez!

Elérhetőségeik: tel.: 347-4625, 347-46-14

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

1192 Bp. Ady Endre út 7.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.