2024. április 12., péntek, Gyula

Húzódik a Kőbányai végállomás átadása

Kispest
2011. augusztus 25. csütörtök

A KöKi Terminál kivitelezője, az R-Co Ingatlanforgalmazó Zrt. szerdán átadta a 3-as metró végállomásának munkaterületét a BKV-nak.

 

A közlekedési vállalat megtartotta a buszpályaudvar próbaüzemét, az utasok az üzletközpont megnyitásáig ideiglenes átjárón hagyhatják el a végállomást. A próbajáratok indításának tapasztalatai alapján a szakemberek ma döntik el, hogy mikor vehetik birtokukba az utasok az új  feltételeknek megfelelő peronszakaszokat.

 

Bus Mariann, az R-Co Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek azt mondta, a kivitelezés azon részével, amelyet az ingatlanfejlesztő vállalt, végeztek, ezért adták át a BKV-nak a területet üzemeltetésre. A peronok szélesítése, modernizálása, lefedése megtörtént, az utastájékoztató rendszerek kiépítse már a BKV feladata, de a két cég ebben is együtt fog működni. Hozzátette: innentől a BKV-n múlik, hogy mikor adják át a forgalomnak a peronokat.

A BKV az MTI érdeklődésére közölte: a jelenlegi készültség az írásban előre benyújtott követelményektől "igen távol áll". Szerintük kizárható, hogy csütörtökön újraindítsa a BKV a közlekedést a végállomáson, mert ha a készültségi szintet elérik is, a járművezetők és az utasok tájékoztatására, az átállásra néhány napra van szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ kedden közölte, hogy határozatlan időre meghosszabbítja a vágányzárat a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest végállomás között, bár a korábbi tervek még arról szóltak, hogy augusztus 24-én már a teljes vonalon használható lesz a 3-as metró.

 

 

Forrás: MTI

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.