2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Virágzik a grundfoci Kispesten

Kispest
2011. július 26. kedd

 

A hétvégén rendezték meg az első Kispesti Grundfoci bajnokságot. Összesen tizenhárom kispesti csapat indult a Vass Lajos Általános Iskolában az Önkormányzat által rendezett, a polgármester által védnökölt viadalon. A körmérkőzéseket követően a győztes csapat végül a Szerények nevű lett.

Már a csapatok elnevezése is ötletes játékot, sok gólt így jó szórakozást ígért. A tornán a következő csapatok indultak.

A: FC Haj, Wekerle, Old Skulls, Black and white

B csoport: Csak a Kispest, Szerények, Kispest United, 6 ökör

C csoport: Kispest Amatőr FC, Internationale, Kós FC, Maffia FC, Zöld Sasok

 

 

A bajnokságot egyébként, szokatlan módon a Kispesti Önkormányzat hirdette meg, a fővédnökséget pedig Gajda Péter polgármester vállalta. A vetélkedésen, sportoláson kívül a kerület célja volt az is, hogy a közelmúltban átadott műfüves focipályákat népszerűsítsék, megismertessék a szélesebb közönséggel is.

Bár az időjárás egyik napon sem volt túl kegyes a játékosokhoz, a jó minőségű műfüvön a szombati  játéknapon a csoportmeccseket mégis megrendezték, míg az ún. vasárnapi rájátszásban már csak a csoportok első második helyezettjei csaptak össze.

Az aranyérem és a vándorserleg végül a Szerényeké lett. Második helyezett az FC Haj lett. A döntő mérkőzés

egyébként 3:0-val zárult.

A kitüntető harmadik helyet az Internationale csapata szerezte meg.

A kezdeményezés sikere mutatja, hogy a kispestiek nem csupán nézni, de játszani is szeretik a focit. Csak bízni tudunk benne, hogy az Önkormányzat a jövőben is támogatja majd az ehhez hasonló programokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.