2024. július 16., kedd, Valter

Óriási tömeg a KÖKI Terminal állásbörzéjén

Kispest
2011. július 13. szerda

Még a szervezőket is meglepte, hogy mennyien látogattak ma el a KMO-ba a KÖKI Terminal állásbörzéjére. Az álláskeresők sora még a szomszéd utcákba is elért. A rendezvényen összesen 500 munkahelyet kínáltak a bevásárlóközpont új bérlői, de összesen 1000-1500-an dolgoznak majd a hatalmas komplexumban.

 


Már a KMO nyitása előtt másfél órával kezdtek gyülekezni az álláskeresők a KÖKI beruházói és a Kispesti Önkormányzat által szervezett állásbörzén a Kispesti Munkásotthon kapui előtt. A nyitást követően, a becslések szerint több ezren ismerkedtek meg a bevásárlóközpont legnagyobb bérlői által felkínált álláslehetőségekkel. A neves világcégek és üzlethálózatok a legkülönbözőbb képzettséget igénylő pozíciókat hirdették meg. Az állások nagy részét be is töltötték.

Gajda Péter polgármestertől megtudtuk, a munkanélküliségi adatok az országos átlaghoz hasonlóan kb. 10 % körül mozognak Kispesten. A városvezető bízik benne, hogy minél több kispesti kap majd munkát a közlekedési szempontból is igen előnyös helyen lévő új központból. Az új munkaerők ősszel léphetnek munkába, ugyanis a tervek szerint szeptember végén, október elején nyit majd a KÖKI Terminal.

 

 

 

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.