2024. július 16., kedd, Valter

Rendszeres a közbiztonsági mustra

Kispest
2024. április 05. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

 

A képviselő-testület év elején döntött a közterületi rendvédelmi jelenlét megerősítéséről azokon a kiemelt közterületeken, amelyeken előfordulnak rendészeti, közterületi problémák: Atatürk park, Határ út, Kőbánya-Kispest metróvégállomás, Kossuth tér, Templom tér. A tervek szerint ezeken a helyeken fokozottabb lesz a rendőri jelenlét, amit az önkormányzat külön finanszíroz.

A városvezetők időnként saját szemükkel is meggyőződnek arról, hogy mi a helyzet kerületszerte. Jártak már az 50-es villamoson kora este, legutóbb az Attila utcában tartottak éjszakai bejárást, április elején pedig az Atatürk parkból indultak közbiztonsági mustrára, de a polgármester körülnézett a Központi Játszótéren is. A bejárások heti-kétheti rendszerességgel folytatódnak, mert a közbiztonság erősítése mindig kiemelten fontos az önkormányzat számára – hangsúlyozta Gajda Péter polgármester.

A kiemelt közterületeken tartott közbiztonsági bejárások rendszeres résztvevői Gajda Péter polgármester és Krammer György Zsolt rendőrkapitány mellett Varga Attila, a kerület közrendjét felügyelő alpolgármester, Ternyák András és Vinczek György alpolgármesterek, Bali Péter, a KRK igazgatója, valamint alkalmanként az adott körzet önkormányzat képviselői, Somogyi Lászlóné, Domokos Gábor, Teknős Ferenc és Fekete László.

p { line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; background: transparent }

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.