2024. július 16., kedd, Valter

Galéria nyílt az óvodában

Kispest
2024. február 21. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

KEÓ Galéria néven kiállítóteret alakítottak ki a Kispesti Egyesített Óvodák székhelyén, az Arany óvoda emeletén lévő folyosón. Az új közösségi teret Reizingerné Fejes Tünde Léleksimogató című kiállítása nyitotta szerda délután. A képek szeptember végéig tekinthetőek meg.

 

Kispesti Egyesített Óvodák igazgatója, Szegediné Török Tünde arról beszélt köszöntőjében, hogy amikor 2023. augusztus 1-jén megnyílt a Kispesti Egyesített Óvodák felújított emeleti igazgatósági épülete, kollégáival együtt már akkor gondoltak egy olyan galéria kialakítására, ahol kiállításokat tudnak rendezni munkatársak, óvodapedagógusok és gyerekek munkáiból. Az első tárlattal elindult ez a sorozat.

Kispest polgármestere megnyitójában párhuzamot vont az évek óta sikeres Kispesti Városháza Tárlat és az új kiállítótér között: a Városházán is az volt a cél, hogy az idézőjelbe tett üres helyeket, ahol egyébként sokan megfordulnak, próbálják meg a kultúra szolgálatába állítani. Nagyon örülök annak, hogy itt az intézmény vezetőiben felötlött a gondolat, hogy galériaként hasznosítsák a hosszú folyosót – hangsúlyozta Gajda Péter. Úgy fogalmazott, büszke arra, hogy az önkormányzatnál, a hivatalban és az intézményekben – hasonlóan a GESZ-nél dolgozó, most kiállító Reisingerné Fejes Tündéhez – sok tehetséges ember végzi a munkáját, akik, ha nem is lesznek világhírű művészek, alkotásaikat látva kis léleksimogatást kapunk tőlük. És nagyon büszke azokra a kollégákra, óvodapedagógusokra, vezetőkre, a GESZ a Polgármesteri Hivatal szakirodájának dolgozóira, akik az óvodai intézményhálózat átszervezésével kapcsolatos munkát zökkenő és problémamentesen végig tudták vinni tavaly – tette hozzá.

Ezek a képek nem művészeti alkotások, nem is annak szántam, az én személyes naplóimat látjátok a falakon. Ez egy lapozható könyv, amikor hazamegyek, fellapozom az üres oldalát a könyvnek, és nem a családra zúdítom a napi életemet, hanem belefestem. Ha így végignézzük, a színekben, formákban láthatjátok, hogy kedves és bájos oldalak is vannak, és sötét, komorak is, mint ahogy a mindennapjaink is ilyenek – vallott a képekről és készülésükről Reisingerné Fejes Tünde, és arra kérte a megnyitó vendégeit, nézzék végig a kiállítást, ha valaki úgy érzi, hogy egy-egy kép tetszik neki és megsimogatja a lelkét, akkor már volt értelme ide eljönni.

A KEÓ Galéria első kiállításán Hegedűs Krisztina, a Mézeskalács óvoda óvodapedagógusa játszott fuvolán.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.