2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Tovább bővül a térfigyelő hálózat

Kispest
2024. február 20. kedd Írta: Csizmadia Viola
Új térfigyelő kamerák működnek február végétől Kispesten, a Méta és Pozsony utca sarkán, a Pozsony és Csíky utca sarkán, valamint a Batthyány utcában (Atatürk park). Idén további 12 helyszínnel bővül a hálózat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.
A polgármester kérdésükre elmondta: a Térfigyelő Rendszer 2006-ban indult kiépítése óta minden évben folyamatos a fejlesztés. Idén még további 12 helyszínnel bővül a hálózat, amelyre – a folyamatos működés érdekében – átfogó felújítás is vár. A Kertvárosba két helyszínre, valamint az Atatürk parkba kihelyezett három új térfigyelő egységgel együtt összesen már 95 kamera figyeli a kerület. Amikor elfogadtuk a költségvetést, azt ígértük a kispestieknek, hogy folytatjuk ezt a programot annak érdekében, hogy még biztonságosabb lehessen a kerület – hangsúlyozta Gajda Péter polgármester.
A Méta és Pozsony utca sarkán telepített új kamera nem csak az emberek szubjektív biztonságérzete miatt fontos, a közlekedésbiztonságot is erősíti, hiszen egy nagyon forgalmas kereszteződést tudnak megfigyelni 24 órában a szolgálatot teljesítő rendőrök és közterület-felügyelők – tette hozzá.
Vinczek György alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, örül, hogy közösségi költségvetés keretében a Kertvárosban két helyszínen is megvalósult kamerafejlesztés, ráadásul a Csíky és Pozsony utca sarkán gyalogos-átkelőhely létesült, és a közvilágítást is korszerűsítették. Elmondta: az itt élők azt is szeretnék, ha még idén a Tichy Lajos Sportcentrum környékét, a vasúti átjárót is figyelné kamera.
Varga Attila, a közterületek rendjéért felelős alpolgármestertől megtudtuk: a 15 új kamerahelyszín mellett 2024-ben átfogó rekonstrukcióra is sor kerül, amely magában foglalja a kábelek, antennák, kamerák a javítását, és ha kell, cseréjét is, annak érdekében, hogy a teljes hálózat jó minőségben és üzembiztosan tudjon működni.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.