2024. június 14., péntek, Vazul

Kispesti segítség a törökországi földrengés áldozatainak

Kispest
2023. március 02. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

 

Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül egymillió forinttal támogatja az önkormányzat a törökországi földrengés áldozatait és a humanitárius katasztrófa felszámolását. A szervezettel már korábban, az ukrajnai háború kirobbanásakor is együttműködött az önkormányzat.

Kapcsolatba léptünk török barátainkkal, hiszen 2010 óta nagyon élő és jó testvérvárosi kapcsolatunk van Pendikkel, Isztambul egyik kerületével, de azt mondták, hogy nagyon nehezen tudják eljuttatni az esetlegesen összegyűlő támogatásokat, természetbeni adományokat a rászorulóknak. Ezért döntöttünk a pénzadomány mellett, és egyeztettünk az Ökumenikus Segélyszervezettel, amelynek munkatársai a helyszínen próbálják felszámolni a humanitárius katasztrófát – mondta el lapunknak Kispest polgármestere a támogatás mai aláírásakor a Városházán. Gajda Péter hozzátette: polgármesterként egyedül döntött az egymillió forintos segítségről, ám, ha további támogatásra lesz szükség, arról a képviselő-testület határoz majd.

A törökországi és szíriai földrengés, egy olyan léptékű katasztrófa, amikor minden összefogásra szükség van. Az Ökumenikus Segélyszervezet az első naptól kezdve humanitárius segítséget nyújt mindkét érintett országban. Munkatársaink jelenleg is a helyszínen vannak, szeretnénk hosszabb távon is segítséget nyújtani, és ehhez a munkához nagy jelentőségű és szimbolikusan is nagyon fontos az az egymillió forint támogatás, amit a kispesti önkormányzat nyújt most, hiszen ezekből az adományokból tudunk segíteni a bajbajutottaknak. Büszkék vagyunk az új együttműködésre az önkormányzattal, amely már az ukrán háborús krízis kirobbanásakor is csatlakozott a segítő közösséghez – fogalmazott Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.