2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

KÖKI projekt: nagy és egyedi

Kispest
2011. július 04. hétfő

 

Jól halad a KÖKI terminál építése. Még az is lehet, hogy a korábbi üzletközpontok nyitási nehézségeitől eltérően itt minden rendben és végiggondolva történik majd meg. Nagyon várjuk a tetőtéri kalandparkot és kíváncsiak vagyunk a szabadtéri futópályára is.

Sok minden megjelent már a KÖKI beruházással kapcsolatban, de ami az újabb bevásárlási lehetőségnél sokkal fontosabb, hogy 1500 munkahelyet is teremt az új szórakoztató központ. A legkülönbözőbb pozíciókra lehet majd jelentkezni, a biztonsági őrtől, az árufeltöltőn át, az üzemeltetésért felelős mérnökig. Hogy ne a hirdetési újságokban, vagy az Interneten kelljen vadászni az álláslehetőségek után, egy állásbörzét szerveznek, jelenlegi információink szerint a KMO-ban. Itt jelen lesz az összes komolyabb bérlő. (Amint kiderül a pontos időpont, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.)

A közel 40 milliárd forintos összköltségű központot úgy alakítják ki, hogy ne csupán üzletek összességét jelentse, hanem egy olyan közösségi teret, ahol a legtöbb problémás ügyet el lehet intézni, lesz posta, több bank és különböző ügyfélszolgálat is. Sőt az ígéretek szerint szinte egy egész napot is tartalmasan el lehet ott majd tölteni. Kialakítanak egy több száz gyereket egyszerre is befogadni képes játszóházat, a lapos tetőn egy korszerű kalandparkot, de lesz futópálya is, igaz csak 200 valahány méter hosszban.

Információink szerint még az elmúlt időben is mérlegelték egy mozi nyitásának lehetőségét, ám a nézőszámok általános csökkenése miatt egyelőre nem alakítanak ki vetítőhelyet. Lesz ugyanakkor a tetőn kertmozi, ami talán visszaidézi majd a hagyományos kertmozik hangulatát. Aki ennél is könnyedebb szórakozásra vágyik, több száz négyzetméteres zenés szórakozóhelyeken múlathatja éjszakáit.

A befektetők bíznak benne, hogy a KÖKI Terminál feledteti majd azokat a kellemetlenségeket, amelyeket a környéken élőknek el kellett és még a következő hetekben is el kell viselniük, például a BKV járatainak átszervezése miatt.

Az üzlethelyiségek közel 90 %-át bérbe adták, így a szeptember végi nyitásnál csak elvétve találkozhatunk majd „patyomkin” üzletekkel. Az üzemeltetők még arra is figyeltek, hogy a KÖKI jellegzetes narancsos hídján korábban árusító kereskedők is kapjanak kis üzlet-helységeket az árusításra. Az üzletközponthoz 7000 m2-es irodaház is kapcsolódik majd. A látogatókat pedig egy 1900 férőhelyes parkoló fogadja majd. Ezen felül 330 P+R parkoló is lesz, itt a szokottan nyomott árakon lehet majd parkolni egész nap.

 

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.