2021. január 16., szombat, Gusztáv

Kamilla és Dávid Közös álmok, közös vállalkozás, közös jövő

Kispest
2020. október 21. szerda Írta: Varga Ibolya

Csorba Dávid, a 27 éves kispesti fiatalember története nem ismeretlen olvasóink előtt. A gyógyíthatatlan Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Dávidot régóta ismerjük, sorsát, életét nyomon követjük.

Az önkormányzat segítségével 2015-ben költözött abba az 53 négyzetméteres, összkomfortos, akadálymentessé átalakított lakásba, ahol jelenleg is él édesanyjával és nagyapjával, és most már szerelmével, Kamillával. A fiatalember évek óta állandó felügyeletet és ellátást igényel, lélegeztetőgépre is szüksége van. Suttogva beszél, kapcsolata a külvilággal a számítógép, az internet.

Őt ne sajnálja senki...

Dávid nem szereti és nem is akarja, hogy sajnálják, sőt állandóan azon töri a fejét, miként tudna besegíteni az édesanyjának, hogyan tudna hozzájárulni havi ellátásának több százezer forintos költségeihez, miként tudná eltartani önmagát. De Dávid aktivitásával erőt szeretne adni, példát szeretne mutatni mindazoknak, akik hasonló nehézségekkel küzdenek. Ezért is gondolta 2018-ban azt, hogy könyvet ír életéről, napi küzdelmeiről, édesanyjával való kapcsolatáról. A könyv megírása sem volt könnyű feladat Dávidnak, mert két, a számítógéphez kapcsolódó „egérre” tett ujjának apró mozgása jelenti számára a lehetőséget az írásra, a kommunikációra, egyéb mozgásokat már nem tud végezni, mindenben segítségre szorul.

És most itt az újabb fordulat…

A szerelemmel együtt új célok, elképzelések, vállalkozásokról szóló tervek éltetik tovább Dávidot. „Sokszor mondják, hogy a szerelem képes kihozni az emberből a legjobbat. Ez pedig különösen igaz, ha valakinek olyan párja akad, mint nekem. Hihetetlen ez a nő! 2019 nyarán ismerkedtünk meg. Bátran ki merem jelenteni, első látásra beleszerettem Kamillába – írja számítógépre, ha arról kérdezik, szerelmes-e. Csillogó szemmel meséli, hogy kapcsolatuk elejétől kezdve teli voltak közös álmokkal és célokkal. Kamilla nem nagyon tud várni – meséli Dávid –, mert már kapcsolatuk elején javasolta, hogy álljanak saját lábra, próbáljanak meg közösen vállalkozni, abból önmagukat eltartani. „Akkor még azt éreztem, nem állok készen arra, hogy egy ilyen vállalkozás beindításával megküzdjünk, pedig nagyon szerettem volna valamibe belekezdeni, dolgozni, pénzt keresni, önállósodni, saját jövedelmet szerezni, amelyből saját magam finanszírozhatnám az ápolási költségeimet” – vallja be őszintén. „Aztán telt-múlt az idő, az én párom csak nem hagyott békén. Kitartó győzködésének, biztatásának és ötleteinek köszönhetően mostanra már nemcsak elképzelem, hanem Kamillával közösen valóra is váltjuk ezt az elképzelésünket! – jelenti be büszkén. Bár a vállalkozás beindítása sok-sok nem várt nehézséget hozott a két fiatal életében, belevágtak a közös vállalkozásba, igaz, néhány kompromisszumot azért kötöttek a közös nagy cél érdekében.

Megszületik a közös vállalkozás...

Közös tanakodásuk, „agyalásuk” után az e-kereskedelem mellett döntöttek. „A CTgangBasis lett a mi közös „gyermekünk”, amelynek rengeteg időt szenteltünk. Mostantól egyedi mintás pólók, pulcsik, bögrék és egyéb ajándéktárgyak forgalmazásával foglalkozunk. A weboldal folyamatos fejlesztés alatt áll, hogy minél jobban megfeleljünk vásárlóink igényeinek. Webshopunk kínálatát is igyekszünk úgy bővíteni, hogy mindenki megtalálhassa, amit szeretne. Nagy mennyiségben is képesek vagyunk rendeléseket teljesíteni vállalkozások, cégek számára, de egy-egy darabos rendeléseket is szívesen vállalunk! Bármilyen mintát, logót vagy grafikát rá tudunk nyomtatni az adott termékre, a céloknak ebben is a képzelet szab határt.”

Álmok, tervek, remények...

„Csak remélni tudom, hogy minden úgy sikerül, ahogy elterveztük, mert szeretnék végleg összeköltözni a barátnőmmel, szeretném őt feleségül venni, vele szeretném leélni az életemet, miközben biztonsággal tudom finanszírozni a saját ellátásomat. Elsőre talán merésznek hangzik, amire vágyom, de nekem meggyőződésem, hogy nem az élethelyzetem határozza meg az életemet! Az ágyhoz kötöttségem csak egy körülmény, ezzel együtt is élhetek teljes életet. Példát is szeretnék mutatni ezzel mindenkinek, bebizonyítani azt, hogy minden élethelyzetből ki lehet hozni a legjobbat! Bízom benne, hogy kellő elszántsággal és kitartással végül minden célunk megvalósítható!”

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.