2021. június 20., vasárnap, Rafael

Szemetelőket ért tetten a Zöldkommandó

Kispest
2020. szeptember 02. szerda Írta: Csizmadia Viola

Jól dolgozik a Kispesti Rendészeti Központ (KRK), a Zöldprogram Iroda és a Közpark Kft. munkatársaiból januárban újjáélesztett Zöldkommandó. Illegális szemetelőket értek tetten és jelentettek fel az elmúlt időszakban. Az önkormányzat évente több tízmillió forintot költ az illegális hulladék elszállítására.

Az összehangolt munka eredményeként – noha a vírus okozta veszélyhelyzet nehezítette a munkát – a térfigyelő kamerák segítségével több kerületi helyszínen tetten értek illegális szemetelőket, amit feljelentések követtek – tudtuk meg Varga Attila alpolgármestertől azon a bejáráson, amelyet a Tóth Árpád utca és az Endresz György utca találkozásánál tartottak, ahol több kupacban összesen mintegy 10 köbméter kommunális hulladék csúfította el az utcát. Varga Attila elmondta, a kupacoknak van gazdája, akik ide hordták a szemetet, büntetésre számíthatnak. Az alpolgármester hozzátette, reméli lesz visszatartó ereje a tettenéréseknek, valamint az ezek nyomán tett feljelentéseknek. Megköszönve az összehangolt és sikeres munkát, Varga Attila arról beszélt, hogy az önkormányzat a későbbiekben is folytatja a felderítést, hiszen évente több tízmillió forintot költ az illegális hulladéklerakó helyek felszámolására, és ezt az összeget egyebek mellett utak, járdák felújítására is el tudná költeni.

A Tóth Árpád utcában már évek óta probléma az illegális hulladéklerakás, ezért is telepítettünk ide térfigyelő kamerát. Segítségével az elmúlt hónapokban mintegy 20 esetben tudtunk eljárást indíttatni a felvételeken látható és felismerhető elkövetőkkel szemben. Jelzésünkre a hivatal Zöldprogram Irodája teszi meg a feljelentést – tájékoztatta lapunkat Bali Péter, a KRK igazgatója.

Bán Zoltán, a Közpark Kft. ügyvezetője elmondta, ez a kerület egyik kritikus pontja. Csak az itt lerakott illegális hulladék elszállításának költsége milliós nagyságrendű évente. Hozzátette, még mintegy öt olyan hely van Kispesten, ahová szemetet hordanak a kerület lakói, illetve más kerületben élők is. Figyeljük ezeket a területeket – hangsúlyozta.

A Zöldprogram Iroda, valamint a KRK munkatársai és a Közpark dolgozói is járják a kerületet, és jelzik az irodának, ha ilyet találnak, de bejelentéseikkel a kispestiek is tudnak segíteni az illegális hulladéklerakó helyek felszámolásban – hangsúlyozta Tichy Judit irodavezető.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.