2020. augusztus 08., szombat, László

Negyvenen kaptak támogatást

Kispest
2020. június 15. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 


Negyven kispestit – akik a koronavírus miatt veszítették el állásukat, munkahelyüket – támogattak eddig a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány számlájára beérkező célzott támogatásból 40 ezer forinttal, összesen 1 millió 600 ezer forinttal – tudtuk meg Deákné Császár Gabriellától, a közalapítvány elnökétől.

Az elnök kérdésünkre elmondta, hogy ők negyvenen feleltek meg eddig a kiírásuknak, amelyet azoknak tettek közre, akik március 15-e után lettek munkanélküliek vagy kerültek fizetés nélküli szabadságra, kispesti lakosok, a család egy főre jutó jövedelme pedig nem haladja meg a 85 500 forintot, és igazolásokkal tudták alátámasztani a család anyagi helyzetét, valamint a munka/munkahely megszűnését a munkáltatótól. A közalapítvány élén álló elnöktől – aki önkéntes alapon végzi az adományozókkal való egyeztetést, a banki ügyek intézését, a kérelmek feldolgozását, a kapcsolattartást – megtudtuk azt is, hogy a kérelmeket postai úton, e-mailben vagy a polgármesteri hivatal előtti dobozban lévő kérőlapokon lehet benyújtani. Minden kérelmezővel telefonon vagy e-mailben felveszik a kapcsolatot, és igyekeznek egy héten belül kézhez juttatni a támogatás összegét. (Érdeklődni lehet a 06-1347-4965-ös telefonszámon.)

Az elnök kiemelte, hogy sokan keresik meg őket olyanok is, akik sajnos nem bejelentetten dolgoztak. Nekik a közalapítvány sem tud segíteni, hiszen valamilyen dokumentummal alá kell támasztani, hogy a koronavírus miatt nem kapnak jelenleg fizetést és lettek munkanélküliek. A közalapítvány továbbra is várja a támogatók felajánlásait. Bővebben erről: http://uj.kispest.hu/images/fajlok/felhivas_kozlemeny/2020/koronavirus-veszelyhelyzet/krmk-adomany20200408.pdf

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.