2020. szeptember 24., csütörtök, Gellért és Mercédesz

Köszönet a maszkokért

Kispest
2020. máj. 11. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A Vonás utcai Árnyas óvodában köszönték meg a kerület vezetői az óvodai és bölcsődei dolgozóknak a védőmaszkok készítését. Összesen 13 ezer maszkot kapnak a kispesti 65 év felettiek; 8000 darabot az óvodák és bölcsődék, ötezret a Kispesti Egészségügyi Intézet munkatársai készítenek.

A Kispesti Operatív Törzs is foglalkozott azzal, hogyan lehetne maszkot adni a 65 év feletti kispestieknek. Az óvónők és az egészségügyben dolgozók jelezték, hogy szívesen vállalnak ilyen feladatot. Igazi kispesti összefogásban valósul meg ez az akció, óvónők, kisgyermeknevelők és az egészségügyben dolgozók vesznek részt a maszkok készítésében, összesen 13 ezer készül, ezeket önkéntesek és önkormányzati képviselők juttatják el körzeteikben az időseknek. Várhatóan legkésőbb a jövő héten minden érintett 65 év feletti kispesti megkapja a maszkját – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester az Árnyas óvoda Vonás utcai tagintézményében, ahol Vinczek György alpolgármesterrel és Ikladiné dr. Petres Veronikával, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda vezetőjével együtt köszönték meg az áldozatos munkát az óvodai és bölcsődei dolgozóknak.

Szücsné Juhász Csilla, a Kispesti Árnyas Óvoda intézményvezetőjétől megtudtuk, jó hangulatban dolgoznak, mindenki örömmel gyártja a maszkokat. Úgy tervezik, hogy ezen a héten az összes vállalt maszkkal elkészülnek, és a jövő héten már meg is kaphatják azokat az idősek.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.