2020. július 06., hétfő, Csaba

Közalapítványi támogatás a veszélyhelyzetben

Kispest
2020. máj. 10. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Rendkívüli támogatást kérhetnek a rászoruló kispestiek az önkormányzati közalapítványtól, a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítványtól. A támogatás összege 40 ezer forint – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Az alapítvány folyamatosan támogatja a rászoruló és nehéz körülmények között élő kispestieket. Legutóbbi ülésükön 2020.április 17-én is a kuratórium döntése alapján 725 ezer forint összegben támogattak (gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök árának átvállalásával) 36 családot.

A veszélyhelyzet kialakulása óta folyamatosan várják az alapítványhoz érkező támogatásokat, mert még intenzívebben kell segíteniük a kispesti tartósan betegeket vagy fogyatékossággal élőket.
A gyűjtésből, amelyhez a kispesti civileken kívül Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője, Gajda Péter polgármester, Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterek, és a kerületi pártok közül a DK és az MSZP, több mint 1,2 millió forint gyűlt már össze. Az összegyűlt pénzből a március 15-e után munkanélkülivé váló kispestieket szeretnék segíteni egyösszegű 40 ezer forintos támogatással.

Aki szeretné, hogy az alapítvány támogassa, a kérelem benyújtásához szükséges:
- a munkaadó igazolása,
- a munkaügyi központ regisztrációjának megindításáról szóló igazolás (e-mail másolata is elég),
- fizetés nélküli szabadságra küldés esetén is szükséges a munkaadótól erről dokumentum.
- az egy háztartásban élők jövedelmeit is igazolni kell. Ehhez nyomtatvány a polgármesteri hivatalban elérhető, és a Szociális Szolgáltató Centrumban is kérhető, ahol a fénymásolásban is segítenek.

Fontos: e-mailben is lehet kérelmet beadni.
Bold Erika, az alapítvány titkára a 347-4965-ös telefonszámon ad mindezekről tájékoztatást.
A kérelmeket folyamatosan feldolgozzák, az első támogatások kifizetéséről értesíteni fogják a kérelmezőket. Ezért kérik, hogy mindenki adjon meg telefonos vagy e-mail elérhetőséget!

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.