2020. március 29., vasárnap, Auguszta

Őszi faültetési program indult városszerte

Kispest
2019. november 20. szerda Írta: Csizmadia Viola

A kerületi Zöldprogram keretében Kispest önkormányzata a Zöldprogram Iroda és a Közpark Kft. munkatársaival közösen újabb fákat ültetett és ültet el az elkövetkező időszakban a város különböző pontjain.

Az őszi ültetési program részeként, októbertől várhatóan december elejéig a friss telepítések befejeződnek. Összességében 183 facsemete telepítését rendelte meg az önkormányzat, további 57 fiatal fát pótlásként ültetnek majd el. A telepített fák többsége hárs, juhar, déli ostorfa, platán, de van néhány díszkörte- és vérszilvafa is.

A Zöldprogram Iroda tételes tájékoztatása szerint az idei közösségi költségvetés szavazásakor a Kertvárosból a fásításra érkezett a legtöbb szavazat, így a városrészre eső 6 millió forintból elindult a program. A kertvárosi facsemeték telepítése 72 százalékban a közösségi költségvetés terhére, a többi pedig a Zöldprogram Iroda költségvetéséből történik.

A Kertváros önkormányzati képviselőjétől, Vinczek György alpolgármestertől megtudtuk azt is, hogy bár alapos és körültekintő tervezés előzte meg a fásítási akciót, ám amikor a tényleges telepítésre került volna sor, sokan mégiscsak tiltakoztak az ellen, hogy az ő házuk közelébe fát ültessenek a szakemberek. Legfőképpen azért, mert a lombos fák által lehullajtott leveleket az ingatlantulajdonosoknak kell összetakarítania. Vinczek György szerint ez a hozzáállás nagyon meglepte, és furcsa, hiszen az amúgy is „fahiányos” Kertvárosban bizony sok-sok fának volna még helye. Ennek ellenére voltak, akik örültek a fatelepítési akciónak, és voltak, akik nem is várták meg az önkormányzat programját, saját költségen láttak hozzá a fásításhoz. Köszönet nekik érte! A lakossági ellenállás nem veszi el a kedvünket, várjuk a kertvárosiak jelentkezését! – tette hozzá az alpolgármester.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.