2020. július 14., kedd, Örs és Stella

Nyugalomra vágyunk…

Kispest
2019. november 13. szerda Írta: a Szerk.

Végre befejeződött, bár még nem ért véget igazán minden idők legdurvább hangvételű és stílusú önkormányzati választási kampánya, választása. Az eredmény megszületett mind a fővárosban, mind pedig Kispesten. Végeredményként a kormánypárti Tarlós Istvánt Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármestere váltotta a városvezetői székben, Kispesten pedig negyedik ciklusát kezdheti a jelenlegi polgármester és csapata, Gajda Péter.

A fővárosban és a kerületben a képviselő-testületben a választók akaratából az ellenzék került túlsúlyba. Hangos volt a fővárosi közgyűlés és a kerületi képviselő-testület alakuló ülése is. Ez persze egyáltalán nem baj mindaddig, míg a tényekre szorítkozik, hangneme, stílusa megmarad a társadalmilag elfogadott keretek között, nem zavarja a közös munkát és nem csap át gyalázkodásba, rágalmazásba, mocskolódásba, nem hergeli feleslegesen a környezetet, a közhangulatot.

Velünk nem mindig és mindenben egy „hullámhosszon lévő” olvasóink lapunkat mind a mai napig bombázzák olyan posztokkal, amelyek máig be nem bizonyított „igazságokat” osztanak meg a nyilvánossággal, és kérik tőlünk számon ezek közlését is. Igen, ezeket mi is láttuk, látjuk, olvastuk, olvassuk, de ahogy lapunkban nem „borkaiztunk”, nem fogunk se „lacknerezni” és „gajdázni” sem. És nem hagyjuk sem magunkat, sem pedig olvasóinkat feleslegesen, igaztalanul provokálni senkitől!
De egyet ígérhetünk, ott leszünk a testületi üléseken, igyekszünk részt venni a kerületi rendezvényeken, ahonnan továbbra is tudósítani fogjuk a kispestieket, és ügyek mentén megpróbálunk nyitott szemmel járni a városban. Sokkal inkább azzal foglalkoznánk a jövőben is, ami most a városban történik, és hírt adunk mindarról, ami történni fog velünk itt, Kispesten.
Abban vagyunk elsősorban partnerek, hogy a különböző viták, véleménykülönbségek, felmerülő problémát, gyanúk ne „posztváltásokban”, az interneten, hanem a tárgyalóasztalok mellett merüljenek fel, dőljenek el, nyerjenek bizonyosságát!
Hisszük, hogy nemcsak a kispestieknek, hanem mindenkinek elege van a hangulatkeltésből, a széthúzásból, a város „jobb és baloldalra”, vagy egyéb társadalmi megkülönböztetésből adódó ketté- vagy többfelé szakadásából. A kispestiek is szeretnének békében egymás mellett élni, együtt gondolkodni és tenni városukért, önmagukért.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.