2020. július 06., hétfő, Csaba

Az íjászattal bővülhet a kispesti sportpaletta

Kispest
2019. október 17. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Új sportág, az íjászat kispesti meghonosításáról beszélgetett Gajda Péter polgármesterrel a kerületi főzőversenyek népszerű zsűritagja, Sági Szilárd gasztroblogger az idén felújított és új nevet kapott sporttelepen, a Tichy Lajos Sportcentrumban.

 

Tájékozódó beszélgetésre invitálta Kispest polgármesterét Sági Szilárd, aki civil kezdeményezésként azzal az ötlettel állt elő, hogy egy új sportág, az íjászat kispesti meghonosításához keresne támogatókat, ha a város befogadná a sportágat és segítené megvalósulni régen dédelgetett álmát és ötletét – mondta az évek óta Kispesten élő gasztroblogger, aki gyerekkora óta az íjászat szerelmese, és több mint tíz esztendeje aktív gyakorlója. A megvalósítás tervezéséről tárgyaló Sági Szilárd két kisfiával érkezett, nem véletlenül, hiszen az utánpótlás nevelésében a Magyar Íjász Szövetséghez csatlakozva évek óta együtt dolgoznak azon, hogy minél fiatalabb életkorban ismerkedhessenek meg a gyerekek az íjászattal. Sági szerint a Tichy Lajos Sportcentrum hátsó szegletében kialakítható már viszonylag hamar egy olyan, a szabályoknak és a biztonsági előírásoknak megfelelő pálya, ahol a legkisebbekkel, ötéves kortól már megkezdődhetnének az edzések, amelyhez a képzett edzőket a szövetségen keresztül biztosítanák. Kedvcsinálóként elmesélte, hogy bár a sajtó nem kürtölte világgá, de szeptemberben két aranyérmet is nyertek a magyar íjászok a Kanadában lezajlott World Archery Íjász Világbajnokságon.

Gajda Péter polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a város vezetése nyitott minden civil kezdeményezésre, és minden olyan ötletre, ami újabb és újabb lehetőséget nyújt arra, hogy minél többen sportolhassanak. Ezért is törekszik az önkormányzat évek óta arra, hogy egyre több olyan helyszín legyen városszerte, ahol díjmentesen lehet mozogni, sportolni. A polgármester utalt a számtalan szabadtéri lehetőségre pl. az Ötvenhatosok terén, a Központi játszótéren, a most átadott és felújított KRESZ-parkban felállított szabadtéri sporteszközökre, illetve azokra a zöldterületekre például a KÖKI Terminál melletti Kút-tói erdőre, amely ma már Kispest legnagyobb közparkja és várja a sportolni vágyókat. Ebben az esetben a Tichy Lajos Sportcentrumban volna hely arra, hogy az íjászat otthonra leljen Kispesten, és várja szövetség és Sági Szilárd konkrét elképzeléseit.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.