2020. július 14., kedd, Örs és Stella

Elbúcsúztatták a nyarat a Templom téren

Kispest
2019. október 05. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

Hagyományosan a Mihály-napi rendezvénnyel búcsúztatták a kispestiek a nyarat az önkormányzat és a KMO közös családi programjával a Templom téren.

Gólyalábasok felvonulásával indult idén a búcsú, amelynek nagyszínpadi műsorait Beleznay Endre színművész, humorista konferálta. A sort Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyermekkoncertje nyitotta, majd a Kispesti Obsitos Fúvószenekar adott könnyűzenei koncertet. Két részletben adtak műsort a nemzetiségi önkormányzatok, közben Levente Péter – Égből Pottyant meséi és a Széltolók zenekar szórakoztatták a gyerekeket. Délután a Két Szoknya Egy Nadrág csapat (Plásztán Anett, Schupp Gabriella és Czakó Ádám) műsora gondoskodott a jó szórakozásról. A műsorban a legismertebb magyar operett dalok és népszerű pop slágerek csendültek fel.

Köszöntőjében Gajda Péter, Kispest Polgármestere megemlítette azokat a kerület-szerte látható intézményi, óvodai, bölcsődei, iskolai és közterületi fejlesztéseket, amelyeket az elmúlt években és idén meg tudta valósítani az önkormányzat. Gajda Péter köszöntötte a legfrissebb testvérváros képviseletében jelen lévő tasnádi polgármestert, egyben elmondta, az elmúlt években több mint 1500 gyerek utazhatott a testvérvárosokba Kispestről.

A hagyományápolás és a hagyományok tisztelete a Mihály-napi búcsú üzenete elsősorban, a népi kultúrát szeretnénk megmutatni a kispestieknek. Mindig igyekszünk új programokkal, színpadi műsorokkal színesíteni a rendezvényt. A búcsú középpontjába a családok közös, kulturált szórakozása áll, sok-sok gyerekprogrammal, játszóházzal, színpadi előadásokkal, kézműves foglalkozással, különféle bemutatókkal – mondta el Gábor Ilona, a rendezvényt szervező KMO igazgatója.

A program különleges flashmobbal folytatódott: az Ady, az Erkel, a Vass és a Reménység iskola diákjai három népdalt énekeltek a színpad előtt, majd a Bihari Táncegyüttes táncosaival táncházzá alakult át a „villámcsődület”. Este a Cimbaliband és Danics Dóra adott közös koncertet, majd tűzzsonglőrök zárták a búcsút.

A búcsút a már megszokott kísérő programok tették még gazdagabbá, de voltak újdonságok is. A Tudatos Ifjúságért Alapítvány a PlayIN'clusive projekt keretében fejlesztett társasjátékaival jelent meg a rendezvényen. Bemutatót tartott a Kispesti Koppány Vezér Baranta Dobó József csapatvezetővel és volt Aikido bemutató Gulyás László 5. dan Aikikai Shidoin dojovezetővel. De volt most is állatsimogató, népi kézművesség, népi játszótér, és kosaras fakörhinta, valamint térbeli játékok a Levendula játszóházzal, csúzlizda és kocsmakvíz.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.