2020. július 06., hétfő, Csaba

Nyílik a KÁS Képtár Wekerlén

Kispest
2019. augusztus 21. szerda Írta: Csizmadia Viola

Az utolsó simításokat végzik Kispest új kiállítótermének (KÁS Képtár) szeptemberi megnyitása előtt a volt wekerlei kisposta épületének belső helyiségében, ahol Katona Áron Sándor (KÁS) wekerlei képzőművész alkotásai kapnak állandó helyet.
Katona Áron Sándor elismert kispesti képzőművész, aki jelentős közéleti alakja volt Wekerlének és Kispestnek is. A művész sok alkotását felajánlotta az önkormányzatnak, ezért Gábor Ilonával, a KMO igazgatójával megbeszéltük, hogy az egykori egykori postahelyiséget kulturális célra hasznosítjuk, és itt mutatjuk be Katona Áron Sándor életművét. A terem teljes felújításon esett át, mintegy másfél millió forintba került a képtár kialakítása, amelyet terveink szerint szeptember végétől már látogathatnak az érdeklődők – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Gábor Ilonával tekintette meg a munkálatokat.

A KMO igazgatójától megtudtuk, a KÁS Képtár szervezetileg a művelődési házhoz tartozik, a művésszel egyeztetve várhatóan hetente két délután lesz majd nyitva a közönség előtt.
© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.