2020. július 06., hétfő, Csaba

Mintaprogram indult a a szagmentesítésért

Kispest
2019. augusztus 06. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Több mint 30 társasházi közös képviselő és gondnok vett részt a Kispesti Szagmentesítési Program tájékoztatóján a Városháza dísztermében. Az érdeklődők a gyakorlatban is megnézhették, hogyan kell használni a szagmentesítő szert a hulladéktárolókban.

A kispesti Kossuth téri piac hulladéktömörítőjének szagmentesítése érdekében évek óta használunk egy olyan technológiát, amely speciális eljárás képes a zárt és a nyitott terek teljes szagmentesítésére. Most egy mintaprojekt indul el, amelynek keretében a társasházak is kipróbálhatják ezt az eljárást a házak hulladéktárolóiban is – mondta el Gajda Péter polgármester azon a találkozón, amelyen röviden ismertették a szer használatát. A program későbbi tökéletesítése érdekében várják majd a tapasztalatokat, a visszajelzéseket annak érdekében, hogy a jövőben ezt széles körben tudják majd alkalmazni a technológiát Kispesten – tette hozzá a polgármester.

A folytatásban Somogyi Zoltán, a szert forgalmazó cég képviseletében mutatta be az úgynevezett Biothys-eljárást. Az anyag, amelyet most megismerhettek az érdeklődők, a kukák szagmentesítésére kikísérletezett termék. Egy tároló egyszeri szagmentesítése hetekig (2-6 hét) fejti ki hatását, a hőmérsékletnek és a szemét típusának megfelelően. Az eljárás lényege, hogy az anyag a szemetes falára tapadva és onnan folyamatosan a légtérben keveredve kioltja a szagokat.

A tájékoztató után a résztvevők átsétáltak a Nagysándor József utcába, ahol Somogyi Zoltán a gyakorlatban is bemutatta, hogyan kell alkalmazni a szert.

A programban résztvevőktől önkormányzat részéről Hegyi András (+36 30210 98 41) várja folyamatosan majd a visszajelzéseket, a tapasztalatokat.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.