2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Jó, jó, na de, hogy néz ki!

Kispest
2019. július 10. szerda Írta: a Szerk.

 

A családi vitában, amikor már elfogynak az érvek és nem tudunk mit előhozni se ellene, se mellette, a nagynéni mindig azt mondja, „jó, jó, na de, hogy néz ki!”
Valahogy így járt Tarlós István főpolgármester is, amikor mára virradóra hosszú cikket, nyílt levelet írt a Magyar Nemzetbe, amelyben nem kíméli az ellenzék főpolgármester jelöltjét, Karácsony Gergelyt.

„Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, „forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik – állítja mindjárt az írása elején. Majd hosszasan ír arról, hogy mi minden csinált 2010 óta, amióta igazgatja a várost, és mit tervez az elkövetkező időszakban. Majd hirtelen váltással teszi fel a kérdést: „Hát Zuglóban? Mi történt 5 év alatt? Illetve mi nem?” – söpröget Karácsony háza táján hosszasan.
Majd kissé gúnyosan beszél arról a majd hetvenezer fővárosiról, aki vette a fáradságot és a legnagyobb kánikulában elment, hogy hangot adjon nemtetszésének, demokrácia igényének és kifejezze akaratát, hogy egy ellenzéki főpolgármester-jelölt induljon Tarlós ellen az őszi választásokon.
Aztán ma előrántott egy pályázati lehetőséget a földutak aszfaltozásáról és négy éven belüli megszüntetéséről, és közleményben közli, hogy BKV már felvette a kapcsolatot speciális klímagyártó céggel, és meglengeti annak lehetőségét az M3-as szerelvényeket is klimatizálni fogják, amelyre már a felújítás óta várnak a fővárosiak.
Sőt, még egy reprezentatív közvélemény-kutatás is születik mára sebtében, amelyben a kormány közeli Nézőpont Intézet azt „tárta fel” az ellenzéki előválasztás után, hogy a budapestiek ellenzik a főpolgármester-váltást, „izmos” 51 százalékuk elégedett Tarlós István főpolgármester munkájával. A felmérés szerint Tarlós Istvánra a budapestiek 46, Karácsony Gergelyre 38 százalékuk szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. (Csak megjegyeznénk, hogy a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 500 budapesti lakos megkérdezésével készült július 2. és 5. között, ami bizony elég csekély mintának számít.)
Persze tudjuk mi is, hogy nehéz elhinni, tudomásul venni, hogy végre összerántotta magát a fővárosi ellenzék, és ennek példájára egyre-másra fognak össze a vidéki nagyvárosokban is, korábban Szombathelyen, legutóbb pedig Nagykanizsán, Szegeden.
Igazán sok választást nyertem 30 év alatt, és nem szenvedek kóros hatalommániában. Ha a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek – írja még Tarlós talán kicsit sértődötten, hiszen ő is érzi, hogy most az egyszer tényleg veszély fenyegetheti.
Így legyen, mi ezt ki- és megvárjuk!

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.